Top flop tedna

Kradel pokale s pasjih tekmovanj

Samo Strel
6. 6. 2016, 17.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

PU Koper
Ukradeni pasji pokali.

10 Na Vrtojbi so policisti oglobili občana, ki je po 22. uri zvečer sosedom kratil spanec z vrtalnim strojem.

9 V Dornberku so nepridipravi vlomili v telovadnico in ukradli več luči. Škode je za dobrih 1000 evrov.

8 V Lokvi sta policista ustavljala vozilo znamke BMW, voznik pa znakov ni upošteval in je nadaljeval vožnjo po makadamu proti Divači. Na neki točki pa je »ubežnik« zaradi slabe makadamske poti avto ustavil, na poziv policistov, naj izstopi, pa tega ni želel storiti, tako da sta ga na plan izbezala s pomočjo tako imenovanih prisilnih sredstev. Ugotovljeno je bilo, da gre za 27-letnega domačina, ki je vozil neregistrirano vozilo, za nameček pa je bil tudi pijan (0,86 mg/l) in pozitiven na hitri test za droge, medtem ko je strokovni pregled odklonil. Sledijo ustrezni ukrepi.

V Ajdovščini so nepridipravi iz Mercatorja ukradli bankomat A banke.

7 Primorske policiste je klicateljica obvestila, da se je v njeno osebno vozilo v Sečovljah zaletel voznik manjšega osebnega avtomobila, ki ji je nato tudi grozil, zatem pa odpeljal s kraja nesreče. Policisti so ubežnika kmalu izsledili. Izkazalo se je, da je nesrečo povzročil 43-letnik iz Šoštanja. Možakarju so odredili alkotest in ta je pokazal 1,33 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Junak je nato trdil, da je pil po prometni nesreči, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Za serijo kršitev bo prejel več plačilnih nalogov.

6 V Ajdovščini so neznani storilci poškodovali steklen vetrolov v Mercatorjevem centru, ukradli bankomat Abanke in ga odpeljali v neznano. Policija po zaključeni preiskavi obljublja kazensko ovadbo.

5 Z odstavnega pasu na avtocesti pri Razdrtem so policisti pospremili kolesarja, 19-letnega Romuna, ki je bil namenjen domov – v Romunijo. Policisti so ga odpeljali do Postojne in mu izrekli opozorilo.

4 V kampu v Fiesi je voznik manjšega avtodoma s tlemi zravnal zapornico. Policisti so Ljubljančanu odredili alkotest, ki je pokazal 1,55 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

3 Gorenjski policisti so na avtocesti med priključkoma Kranj vzhod in Kranj zahod obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se zgodili zaradi kavča, ki se je znašel na cesti. Ugotovljeno je bilo, da je voznik po avtocesti med Šenčurjem in Kranjem vozil avtomobil s priklopnim vozilom, ko mu je zaradi nepravilno pritrjenega tovora ta padel na cesto. V kavč sta se zaleteli dve osebni vozili, v nesrečah pa je nastala le materialna škoda. En voznik avtomobila je v kavč trčil, drugi pa ga je prevozil. Voznika, ki je kavč izgubil, so policisti oglobili.

2 Več voznikov je policistom prijavilo, da pri Pivki voznik osebnega avtomobila izredno počasi slalomira po vozišču. Izkazalo se je, da za volanom sedi 73-letni Ljubljančan, pijan kot čep. Alkotest mu je nameril 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Dedku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi mu obdolžilni predlog.

1 Koprski kriminalisti so kazensko ovadili 33-letnega Postojnčana zaradi več vlomnih tatvin. Nepridiprav je kradel, kar se je pač ukrasti dalo, med drugim tri pokale s tekmovanja za najlepšega psa iz leta 1994 v Zagrebu ...