Nevarni hotel

Po tragediji pozivi k ukrepanju

M. L.
20. 4. 2016, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Občina na pristojno inšpekcijo naslovila poziv k pregledu objekta.

nepremicnine.net
18-letniku se je odlomil del preperele in razpadajoče ograje, nakar je omahnil v globino.

Škofjeloška občina je lastnika zapuščenega objekta nekdanjega hotela Transturist, kjer se je v petek smrtno ponesrečil 18-letni fant, pozvala, naj takoj sprejme vse ukrepe za ustrezno fizično zavarovanje objekta. Na pristojno inšpekcijo pa so naslovili poziv, da opravi ustrezen strokovni pregled objekta in sprejme ustrezne ukrepe.

Kot so na občini zapisali v sporočilu za javnost, nekdanji hotel Transturist že več kot deset let ne služi svojemu namenu in vidno propada, s svojo degradirano podobo pa kazi in negativno vpliva na videz in življenje mesta. Ob petkovi tragični nesreči ugotavljajo tudi, da je objekt več kot očitno za okolico nevaren.

Da bi vsaj v prihodnje preprečili takšne in podobne tragične dogodke, so lastnika objekta pozivali k sprejetju ustreznih ukrepov za njegovo zavarovanje. Hkrati so poziv naslovili na kranjsko območno enoto inšpektorata za okolje in prostor, da opravi strokovni pregled objekta in sprejme ustrezne ukrepe.

Spomnimo. Minuli petek se je 18-letni fant v manjši skupini zadrževal v starem zapuščenem objektu v Škofji Loki, med gibanjem po zunanji strani objekta pa je z večje višine padel na tla in umrl na kraju dogodka.