Črna kronika

Pijani Alen masakriral s sekiro

zf
20. 3. 2016, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Šestindvajsetletni Alen je v močno alkoholiziranem stanju s sekiro napadel babico in dedka, ki mu nista hotela dati denarja.

Arhiv Svet 24
Denar ali življenje. Usodna je bila prevelika količina alkohola, ki je povzročila grozo.

Šestindvajsetletnik je v močno alkoholiziranem stanju umoril babico Ljubico (85) in dedka Milana (88), ki ju je napadel s sekiro. Petinosemdesetletna Ljubica je bila mrtva na kraju zločina, medtem ko je Milan preminil v bolnišnici.

Zločin se je zgodil 14. marca zvečer v večdružinski hiši v naselju Sumrakovac, potem ko je vinjeni Alen po družinskem prepiru pograbil sekiro in napadel svoja stara starša. Zločin je prijavil sosed, ki je opazil razdraženega Alena z morilskim orožjem v roki na dvorišču.

Ves dan popival

»Alen je miren in tih človek. Ne vem, kaj se je zgodilo z njim, da je storil tako strašno dejanje. V ponedeljek sta z očetom ves dan popivala pred trgovino in mimoidoči, ki so ju videli zvečer, so dejali, da sta bila tako pijana, da sta padala po tleh,« trdi Alenova partnerica Maja, sicer mati enoletnega otroka.

Alen je v ponedeljek okoli pol dvanajstih zvečer, ko sta se z očetom vračala domov, odšel do babice in dedka, ki živita v Sumrakovcu, in od njiju zahteval 10.000 srbskih dinarjev (80 evrov) od pravkar dobljene pokojnine. Nesrečna pokojnika mu zneska nista dala, saj sta denar potrebovala sama. Besen je odšel iz hiše, na dvorišču pograbil sekiro in najprej napadel babico, ki ji je zadajal udarce po glavi in telesu, dokler je ni ubil, nato je napadel še dedka, ki je bil priča celotnemu masakru. Nesrečnež je ob prihodu reševalcev še kazal znake življenja, kasneje pa je v bolnišnici podlegel poškodbam brutalnega napada. Policiji je ob hitrem urgiranju uspelo zaseči morilsko orožje, Alena, ki je bil od napada še ves krvav, pa so odvedli na pridržanje na policijsko postajo.

Bil je za vzor

Meščani Sumrakovca so v šoku. Pravijo, da so Alena poznali kot prijetnega, tihega in mirnega fanta. Velikokrat so ga ostali mladini dajali celo za vzor. Kaj se je tisti ponedeljek dogajalo v Alenovi glavi, zaenkrat vsem ostala popolna neznanka.

»Medtem ko se je dogajal brutalen umor starih staršev, je oče morilca spal v sosedni sobi, vendar ni slišal ničesar, saj je bil preveč pijan. O dogajanju v hiši je izvedel šele, ko ga je zbudila policija in mu povedala zgodbo,« so dejali sosednje pretresenih Markovičevih.

Alenu je med preiskavo odrejen policijski pripor, vse do zaslišanja tožilca in izreka kazni.