Črna kronika

V priporu zaradi ponarejanja denarja

R.T.
10. 3. 2016, 13.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so v sodelovanju s policisti policijskih postaj z območja policijskih uprav Celje in Ljubljana v mesecu februarju in marcu 2016 obravnavali večje število kaznivih dejanj Ponarejanja denarja.

Arhiv Svet24
Sodišče je 60-letnemu osumljencu odredilo pripor (fotografija je simbolična).

Takrat še neznane osebe so namreč na območju celotne Slovenije v obtok spravile večje število ponarejenih bankovcev za 100 evrov. S takojšnim pristopom in temeljitim delom na terenu so kriminalisti in policisti v začetku marca na območju Policijske uprave Ljubljana prijeli dva osumljenca, 60-letnega moškega in 53-letno žensko.

Osumljenima so zaradi utemeljenih razlogov suma storitve kaznivega dejanja Ponarejanja denarja po 243. čl. Kazenskega zakonika 1, odvzeli prostost, opravili hišne preiskave in izvedli ostala kriminalistično tehnična opravila. Po vseh zbranih ugotovitvah so osumljena s kazensko ovadbo privedeli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, ki je v nadaljevanju 60-letnemu osumljencu odredil pripor. Oba sta kazensko ovadena zaradi suma storitve kaznivega dejanja Ponarejanja denarja po 243. čl. Kazenskega zakonika 1.