Črna kronika

"Izgubila sem zavest. Voznik me je samo odvlekel s ceste in me tam pustil ležati."

D. B.
10. 2. 2016, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Če ne bi bilo peške, ki je videla prometno nesrečo na Linhartovi cesti v Ljubljani, študentka Martha Raheim Rogndokken ne bi pravočasno dobila zdravstvene pomoči.

Facebook
Martha Raheim Rogndokken pravi, da je imela srečo v nesreči.

Prejšnjo sredo je okoli 18.30 ure na prehodu za pešce za Bežigradom na Linhartovi cesti voznik terenskega vozila zbil mlado peško. Ob trčenju je ustavil in jo ogovoril, nato pa se je odpeljal. Policisti voznika še vedno iščejo, ponesrečenka Martha Raheim Rogndokken, sicer študentka z Norveške, pa se je odločila, da bo o tem, kaj se je dogajalo tistega deževnega večera, spregovorila na družabnem omrežju Facebook.

"Še zdaj se spomnim tvojega prestrašenega glasu, ko si me vlekel s ceste. Ampak vedi, da nisem jaz tista s trajno poškodbo, ti si. Ti boš zmeraj bežal pred stvarjo, ki si jo storil in si je nikoli ne boš mogel odpustiti," je o strahopetnem vozniku, ki je tisto noč vozil prehitro, zaradi česar mu pred prehodom za pešce ni uspelo ustaviti, zapisala Martha. Ko je voznik trčil vanjo, je njena glava zadela v vetrobransko steklo. "Izgubila sem zavest. Voznik me je samo odvlekel s ceste in me tam pustil ležati," Norvežanka opisuje dogajanje in dodaja, da je imela izjemno srečo, da ji je uspelo skočiti na avto in da je voznik vsaj nekoliko upočasnil vožnjo.

Nesrečo je na Marthino srečo videla neka peška, ki je tudi poklicala reševalce: "Ne vem, kdo je ta gospodična, ampak upam, da to bere. Namreč, želela bi se ji iz srca zahvaliti za pomoč. Če ne bi bilo nje, bi ležala na cesti v dežju in nezavestna ter ne bi pravočasno dobila zdravstvene pomoči. Tako da, hvala!" je še zapisala Norvežanka.