Črna kronika

Celjski kriminalisti zaradi oškodovanja upnikov ovadili dve osebi

STA
2. 2. 2016, 14.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Celjski kriminalisti so zaključili obsežno preiskavo s področja gospodarske kriminalitete in zaradi suma oškodovanja upnikov kazensko ovadili dve osebi. Omenjeni osebi povezanih gospodarskih družb sta okoli 180 upnikov družbe iz Šentjurja, zoper katero je bil v 2013 uveden stečaj, oškodovali za približno 1,5 milijona evrov.

Dolenjski list
Za kaznivo dejanje oškodovanje upnikov je zagrožena zaporna kazen do petih let.

Neuradno naj bi bili oškodovani upniki družbe Koroška trgovina, zoper katero je bil 10. januarja 2013 uveden stečaj. Nekdanji predsednik uprave, direktor in lastnik Koroške trgovine je Igor Jerot, bolj znan kot lastnik propadlega Trgoavta Koper.

Kot so v sporočilu za javnost navedli na celjski policijski upravi, so kriminalisti ugotovili, da je osumljeni predsednik uprave delniške družbe v letih 2011 in 2012 ob pomoči prokuristke povezane gospodarske družbe postopoma izčrpaval gospodarsko družbo, ko je bila ta že plačilno nesposobna, pri čemer je na podlagi lažnih asignacijskih pogodb prenakazal za okoli 630.000 evrov dnevnih izkupičkov iz lastnih trgovin na povezano gospodarsko družbo, nanjo pa nezakonito prenesel tudi dve nepremičnini, vredni okoli 800.000 evrov. Prav tako je v skupnem znesku okoli 57.000 evrov prednostno poplačal nekaj upnikov.

Za kaznivo dejanje oškodovanje upnikov je zagrožena zaporna kazen do petih let, so še sporočili iz Policijske uprave Celje.