Črna kronika

Skrivnostna smrt 25-letne študentke

G.G.
28. 1. 2016, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V enosobnem stanovanju Na Dunaju so v torek zvečer našli mrtvo 25-letno ameriško študentko. So jo umorili ali gre za naravno smrt? Avstrijski mediji le ugibajo in čakajo na poročilo toksikoloških preiskav in več informacij od policije.

Stavba, v kateri je stanovala ameriška študentka.

Študentka iz Kolorada Lauren M., ki si je v avstrijski prestolnici denarce služila z varstvom otrok, je ležala na trebuhu. Na sebi je imela le pulover, glavo na blazini, roke pa ob telesu. Na telesu ni bilo vidnih znakov nasilja.

Avstrijski mediji ugibajo, da bi se lahko kaj zalomilo pri spolnih igricah. Vse luči v stanovanju so bile ugasnjene, po različnih koncih so bile nastavljene le svečke, ki so že dogorele. So bile v igri prepovedane substance, droge, zdravila, alkohol in bi se lahko študentka zadušila? Na ta vprašanja bodo odgovorile toksikološke preiskave.

Preiskovalci ugotavljajo še, s kom se je Lauren na zadnje srečala. Sosedje naj bi opazili mlajšega moškega iz Gambije, njenega starega znanca, ki naj bi v preteklih dneh nekajkrat prišel na obisk k ameriški študentki.