Črna kronika

Izsiljeval lastnico striptiz bara

uk
12. 1. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Hrvoje Marasović se bo moral zagovarjati na sodišču zaradi izsiljevanja Kristine Lučić, ki je lastnica popularnega striptiz bara v Splitu.

Facebook
Striptizeta

Kristina, lastnica kluba Mumm, je Hrvoja zaposlila leta 2012 kot vratarja. Na mesec mu je plačevala 2800 kun (364 evrov), a jo je kmalu prosil, da bi mu plačo zvišala na 3000 kun (390 evrov), da bi se izkopal iz dolgov. Kristina je v to privolila, nato pa ji je dejal, da pozna neko skupino moških, ki naj bi želeli prevzeti klub ali ga celo uničiti. Rekel ji je, da bo za 2000 evrov poskrbel, da se to ne bo zgodilo. Kristina mu je plačala, saj je verjela, da bo s tem groženj konec.

IZSILJEVANJE
Hrvoje pa je tudi naslednji mesec zahteval denar. Ko mu je dejala, da mu ne bo več plačala, je grozil, da ji bo razstrelil avtomobil, umoril njenega moža in tako naprej. Zato mu je v naslednjih mesecih izplačala še 8000 evrov, nato pa se je odločila, da vendarle pokliče policijo. "Prepričana sem, da se ne bi sicer nikoli končalo," je povedala Kristina.

HRVOJE TO ZANIKA
Hrvoje je seveda zanikal kakršnokoli izsiljevanje. Kristino je celo prijavil delovni inšpekciji, saj naj bi ga nezakonito odpustila, ker je bil na bolniški. Prav zaradi tega naj bi Kristina Hrvoja lažno prijavila zaradi izsiljevanja. Vendar pa je bivši vratar kar v težavah. Kristinino zgodbo so namreč potrdili tudi drugi zaposleni, med drugimi plesalke. "Hrvoja sem spoznala, ko je začel delati v klubu," je povedala ena od plesalk, "spoprijateljila sva se, nato pa je začel ostro napadati lastnika kluba. Dejal je, da sta zlobna, da izkoriščata zaposlene. Večkrat je rekel, da bo klub kmalu njegov. Lučiće je resnično sovražil."