Črna kronika

V zdravstveni dom v Velenju pripeljal mrtvo partnerico

Samo Strel
28. 12. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Praznično veselje v Velenju se je sprevrglo v družinsko nasilje. Moški, ki je trpinčil svojo ženo, je imel pretežko roko. V zdravstveni dom je pripeljal truplo.

Facebook
Pokojna Lidija Škratek.

Moški z območja Velenja je ponoči v Zdravstveni dom Velenje pripeljal svojo 33-letno partnerico, ki je umrla nasilne smrti, so sporočili s Policijske uprave Celje. Policisti so 46-letnemu osumljencu odvzeli prostost in je v pridržanju, medtem pa intenzivno nadaljujejo vsa preiskovalna dejanja, so še povedali možje v modrem v skopem sporočilu za javnost.

Facebook
Domnevni morilec Bajdek pozira v motoristični opravi.

Velenjčan naj bi zadavil dekle

Do tragičnega dogodka naj bi, po informacijah časnika Večer, prišlo v enem od stanovanj bloka na Jenkovi cesti 15 v Velenju. Šlo naj bi za Romea Bajdeka in Lidijo Škratek, ki naj bi imela skupaj tudi predšolska sinova.

Po prvih neuradnih informacijah naj bi moški žensko zadavil in jo nato mrtvo peljal do zdravstvenega doma. Da bi se v stanovanju dogajalo kaj nenavadnega, sosedje niso opazili, naj bi pa Bajdek v preteklosti že bil v zaporu, a zaradi neke druge zadeve. Sodeč po naših informacijah naj bi Bajdek Škratkovo zaklepal v stanovanje in ji grozil. Pred tragičnim dogodkom pa naj bi se oba udeležila koncerta.

Po tragediji je Bajdek na svojem facebook profilu objavil nekakšno opravičilo za svoje nasilno dejanje; navajamo ga dobesedno in brez lektorskega posega: »VSEM SE OPRAVICUJEM ZA MOJE DEJANJE BIL SEM SLAB IN NISEM VELJAL BIL SEM DOBER IN SPET NE VELJAM KAKSEN NAJ BO POL CLOVEK V SVOJEM ZIVLENJU NAJ SE KDO RECE DA JE BOG NA SVETU NI BOGA NE VERJAMTE V NJEGA KER NE OBSTAJA«.

Facebook
Bajdekova domnevna žrtev Lidija Škratek se je ukvarjala z gostinstvom.

Motorist in humanitarka

Profil Bajdeka na družbenem omrežju Facebook pušča vtis navdušenca nad motorističnimi športi. Na javno dostopnih fotografijah je upodobljen noseč motoristično opravo, svoj prosti čas pa je očitno preživljal na motoristični progi, kjer je dirkal z motorjem s prikolico.

Škratkova je bila po drugi strani aktivna humanitarka, na njenem facebook profilu je namreč več fotografij njunih otrok z rdečimi nosovi in klovnov, ki jih zabavajo. Verjetno je bilo tako, ker naj bi imela enega otroka s posebnimi potrebami.

Otroka
stara dve in štiri leta bosta praznike po neuradnih informacijah preživela v oskrbi svojega dedka in babice, nato pa ju bo prevzel center za socialno delo.

Lidija Škratek naj bi imela še dva otroka iz prejšnjega zakona.

Facebook
Objava na družbenem omrežju Facebook, ki naj bi bilo nekakšno opravičilo Bajdeka za njegovo dejanje.