Črna kronika

Za šest mesecev v zapor, ker je pretepal konja

uk
24. 11. 2015, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ljudje se očitno še ne zavedajo, da lahko zaradi mučenja živali pristanejo tudi za zapahi. In to se bo zgodilo Srbu S. M., ki bo moral odslužiti šest mesecev.

Facebook
Nesrečni konj Miki

S. M. je sredi dneva v srbski vasi vasi Dobra Voda šel skozi glavni trg  s svojim konjem Mikijem, ki je vlekel voz. Od izčrpanosti se je konj sredi ceste zgrudil, zato ga je začel S. M. brutalno pretepati s palico.

Očividci so dejali, da je konj sicer poskušal vstati, a ni mogel. Takrat je do okrutneža pritekla skupina mlajših moških, ki ga je zvlekla stran od konja, eden od njih pa je poklical policijo. Konja so nato odpeljali na veterinarsko postajo, čez nekaj dni pa so ga vrnili lastniku. Policija je kasneje izdala, da lastnik konja ni bil S. M., temveč Saša Simić.

Že prej zlorabljal živali

Policisti so že v preteklosti obravnavali S. M. zaradi okrutnega ravnanja z živalmi. Zato sodnica do njega tokrat ni imela usmiljenja in moral bo za šest mesecev za zapahe.

Konj ni na varnem

Predsednica društva za zaščito živali Inda Marjanović je izrazila sum, da je Simić konja kmalu po incidentu prodal in da ne vedo, kje bi lahko bil. »Imamo informacije, da je bil konj prodan, a ne vemo, komu,« je povedala Inda in dodala, da ga poskušajo najti, saj se je javil ljubitelj živali, ki bi mu lahko omogočil lepše življenje.