Črna kronika

V delovni nesreči v Spodnjih Hočah umrl delavec

R.T.
25. 8. 2015, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Včeraj okoli 11. ure se je v enem od podjetij v Spodnjih Hočah zgodila delovna nesreča, zaradi katere je 34-letni državljan Srbije, ki začasno stanuje v okolici Maribora, umrl.

STA

Trije delavci so z namenom nadaljnje obdelave na vrtljivo delovno mizo z mostnim žerjavom preko dveh dvižnih mačk in preko trotočkovnega vpetja namestili osrednji del šasije bagerja, ki je težak preko osem ton. Šasijo je bilo potrebno premakniti bližje k opornemu kotniku, da bi ga pred obdelavo z vijaki privili na ta kotnik. Ko je žerjavist šasijo dvignil, se je ta horizontalno spodmaknila z obdelovalne mize in zadela 34-letnega delavca. Zaradi udarca je padel na tla in tam obležal. Z reševalnim vozilom so ga hudo poškodovanega prepeljali v UKC Maribor, kjer pa je zaradi prehudih poškodb ob 12.15 umrl.

Ko je žerjavist šasijo dvignil, se je ta horizontalno spodmaknila z obdelovalne mize in zadela 34-letnega delavca.

Ogled kraja delovne nesreče so ob navzočnosti dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurne državne tožilke Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, opravili mariborski kriminalisti. Ti še naprej zbirajo obvestila o nesreči, saj sumijo, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje. Svoje ugotovitve bodo po zaključku preiskave sporočili mariborskemu tožilstvu.