Črna kronika

Pijan blodil po Srebrničah

robert marin
28. 4. 2015, 19.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10. V okolici Postojne je neznani storilec ukradel dobrih 12 kubičnih metrov hlodovine. Lastnik je oškodovan za okrog 800 evrov.

9. V Veliki Pirešici je nekdo vlomil v barako in ukradel 15 rabljenih aluminijastih lestev. Škode je za okrog 400 evrov.

8. Štajerski policisti so v Moškanjcih obravnavali poškodovanje bankomata. Neznani storilec je z neznanim trdim predmetom povzročil za 4000 evrov škode.

7. V Luciji so imeli policisti opravka s 54-letnim Pirančanom, ki je padel s kolesom in se lažje poškodoval. Možakar je malce pregloboko pogledal v kozarec, alkotest mu je nameril kar 1,26 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se pijanček z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled. Sledi plačilni nalog.

6. V Šoštanju so tatovi s terase gostinskega lokala ukradli 16 stolov z blazinami in lastniku povzročili za več sto evrov gmotne škode.

5. Novogoriški policisti so na kraju zločina zasačili mladoletnika, ki je vlomil v gostinski lokal. Sledi kazenska ovadba.

4. Iz pisarne enega od oddelkov Splošne bolnišnice Celje je neznanec ukradel diktafon. Škode je za okrog 500 evrov.

3. Mariborski policisti so na počivališču Petrol na Šentilju vzeli pod drobnogled kombi slovaških registrskih oznak, ki ga je vozil 40-letni državljan Slovaške. Možakarju so policisti zaplenili manjšo količino različnih drog in plinsko pištolo z naboji, za katero ni posedoval ustreznih dovoljenj. Ker je obstajal sum, da je vozil pod vplivom mamil, mu je bil odrejen strokovni pregled. Analiza je pokazala, da je vozil pod vplivom amfetaminov. To pa še ni vse. Kombi je bil leta 2007 ukraden v Bratislavi. Policisti so vozilo zasegli in ga po osmih letih vrnili avstrijskemu lastniku.

2. Celjski policisti so v Konjiški vasi obravnavali tatvino 36 sadik starejše sorte jablan. Škode je za okrog 500 evrov.

1. Novomeški policisti so imeli opravka s pijancem, ki je ponoči hodil po neosvetljenem delu vozišča v Srebrničah in delal silo prometni signalizaciji, na cesto pa je metal, kar je pač našel, da je oviral promet. Ker se grešnik ni pomiril niti po prihodu modrih angelov na kraj dogodka, je prenočil na policijski postaji. Sledijo plačilni nalogi.