Črna kronika

S škarjami je ubil svojo mamo Pepco, oče Stane preživel

Janja Ambrožič
12. 4. 2015, 18.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V vasi Obrh pri Dolenjskih Toplicah je v soboto dopoldne ugasnilo življenje 75-letne Pepce Pelko, ki jo je najverjetneje z vrtnimi škarjami ubil njen 42-letni sin Gašper. Napadel je tudi 79-letnega očeta Staneta, ki pa je sinov napad preživel in je na zdravljenju v bolnišnici.

Janja Ambrožič

Pelkova družina med vaščani nikoli ni vzbujala pozornosti. »Vedno so se držali zase, Gašper, ki smo ga klicali Gašpi, je bil doma in pomagal na kmetiji. Vsi smo vedeli, da je bolan na živcih, imel je tudi epileptične napade, tako da nikoli ni hodil v službo, je pa naredil osnovno šolo in tudi srednjo trgovsko,« pove ena od sosed, šokirana, da je na tako brutalen način napadel starša. »Fant nikoli ni kazal znakov, da bi bil nasilen, verjetno je zaradi bolezni jemal zdravila, zaradi katerih se je zredil, deloval je zaspano.«

Dolenjski list

Sosedje so vedeli, da je tisti dan oče peljal traktor na registracijo v Dolenjske Toplice, kaj se je dogajalo, ko je prišel domov, pa nikomur od njih ni znano. »Mogoče je videl, da je Gašpi napadel mamo, in jo je hotel rešiti,« ugibajo. Družina ni bila glasna in vaščani domnevajo, da je nemara krvnik dobil napad, ki ga je gnal, da je storil tako strahovito dejanje.

»Ne vem, kdo je klical policijo in rešilca, vem le to, da so bili policisti v soboto tam do šestih zvečer,« izvemo in ob tem povejo še to, da je fant po prihodu policije sedel vklenjen pri hiši in tako glasno jokal, da ga je slišalo pol Obrha. »Mislim, da so mu dali neko injekcijo in ga odpeljali na psihiatrijo,« ob tem reče soseda, ki omeni, da Gašper sicer ni imel izpita za avto, vozil pa je traktor, večkrat so ga tudi videli, da je šel s kolesom v trgovino v Meniško vas.

»Ne vem, kaj bo zdaj, verjetno bodo živino prodali, druga dva Pelkova sinova sta se odselila, eden živi v Beli krajini, drug pa v Soteski,« še omeni.

S PU Novo mesto so sporočili le to, da obravnavajo nasilno smrt ženske in da je storilec prijet.