Črna kronika

Ženska je bila že do vratu v mrzli Dravi, policista pa sta tvegala življenji in jo rešila

R.T.
26. 2. 2015, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Točno pred dvema tednoma sta mariborska policista intervenirala zaradi nasilja v družini. Ker žrtve kaznivega dejanja ni bilo na dogovorjenem mestu pri pešpoti na Ruški cesti v Mariboru, ki je nad Studenško brvjo, sta jo policista pričela iskati.

Dolenjski list

Ob temeljitem pregledu brežine reke sta približno 50 metrov od Studenške brvi v smeri Koroškega mostu ob betonskem temelju opazila osebo, ki je bila vse do vratu v reki Dravi, z eno roko pa se je močno držala betonskega dela temeljev. En policist je takoj stekel do nje, jo prijel, z drugo roko pa se oklenil kovinske ograje, ter tako preprečil, da bi oseba potonila oz. da bi jo odnesel tok reke Drave. V pomoč mu je takoj priskočil drugi policist, ki je prijel prvega, da ta ni zdrsnil v vodo, nakar sta policista s skupnimi močmi utapljajočo se osebo rešila in potegnila iz reke.

Policista sta premočeno, premraženo in podhlajeno žensko transportirala po poledenelem in zasneženem delu pešpoti do Studenške brvi, nato pa po vzpenjajoči »cik-cak« pešpoti vse do Ruške ceste, kjer sta jo predala reševalcem, ki so jo oskrbeli ter jo odpeljali na pregled v UKC Maribor.

"Opisani primer kaže, da so za uspešno delo policista potrebni pogum, temeljitost in vztrajnost, kar sta dokazala oba vpletena policista, ki se nista zadovoljila zgolj s prvotnimi ugotovitvami, da žrtve kaznivega dejanja ni na kraju, kjer so se dogovorili, da bo počakala. Posebej pa izstopa ravnanje obeh policistov, ki sta z namenom, da rešita življenje, osebo potegnila iz mrzle reke, se na neosvetljenem kraju sama izpostavila nevarnosti, da na zasneženi in poledeneli brežini oz. betonski površini padeta v reko," je sporočil predstavnik za stike z javnostmi na PU Maribor Miran Šadl.