Črna kronika

Drama v Vrbi: Grozil je s samomorom, pred tem pa ustrelil psa

S.R.
18. 1. 2015, 16.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Običajno mirno dopoldne v rojstni vasici našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna v Vrbi je bilo včeraj zelo napeto. Številni policisti, reševalci in gasilci so s trakom zaščitili hišo na naslovu Vrba 1. Policisti v neprebojnih jopičih so prepričevali stanovalca, po naših informacijah gre za Janeza Arka, ki je skušal storiti samomor.

Kot je za Svet24 povedal predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos, je moški grozil s samopoškodovanjem. »V aktivnost je bil vključen tudi policijski pogajalec, s hitrim in učinkovitim posredovanjem pa so policisti tudi skoraj zagotovo preprečili najhujše, neuradno samomor,« nam je povedal Kos. Dodal je, da glede na dosedanja obvestila med intervencijo policistov ni bilo nevarnosti za okolico in druge osebe, policisti so ga obvladali in prijeli, je pa trenutek pred prijetjem v hiši ustrelil svojega psa.

Po naših informacijah si je sicer Janez Arko želel vzeti življenje zaradi družinskih težav. Arko pa je tudi drugače poznan iz številnih prepirov v Vrbi. S partnerko je namreč večkrat, včasih tudi nasilno preprečeval dostop do cerkve sv. Marka. Obiskovalcem sta očitala, da s tem občutno posegajo v njuno zasebnost. Večkrat sta tudi fizično napadla obiskovalce, pri čemer je morala posredovati tudi policija, ki je Arku izdala več plačilnih nalogov za kršenje javnega reda in miru. Prav zato tudi nista bila najbolj priljubljena med tamkajšnjimi domačini. Ti so tudi nasprotovali njuni zahtevi, da bi pot do cerkve prestavili. Mnenje domačinov pa je delil tudi kranjski Zavod za varstvo kulturne dediščine.