Črna kronika

Pred streli obvaroval dojenčka

tr
15. 1. 2015, 22.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Družinska tragedija se je odvila v Zadru, ko je pobesneli Zlatko Svirčić streljal na Marina Orlovića z dojenčkom v naročju. Maja Musap Orlović je doživela grozo, ki je ne privošči nikomur; ob družinski tragediji je postala vdova in mati samohranilka treh otrok. Njen nekdanji mož Zlatko Svirčić je v Zadru zagrešil srhljiv zločin, s strelnim orožjem je streljal na njenega moža Marina Orlovića in huje poškodoval desetmesečnega dojenčka.

Arhiv Svet24

Tragedija se je odvila 23. decembra lani; Marino je z otrokom v naročju stal na ulici pred stanovanjem, ko je kot v najbolj grozljivem filmu začel nanj streljati Svirčić, izstrelil je več krogel. Marino je s telesom zaščitil svojega desetmesečnega sina in ga tako rešil.

Maja je slišala strele, vendar je mislila, da nekdo poka s petardami, vse dokler ni zagledala Svirčića, ki se je vzpenjal po stopnicah proti njenemu stanovanju. V tistem trenutku je prišel otrokov boter in strelca udaril, ob tem pa je Maji zakričal: »Teci.«

Na žalost so bile za očeta strelne rane prehude in je pozneje umrl. Zdravniki okrevanje dojenčka, ki je utrpel poškodbe glave, dojemajo kot mali čudež. Otrok hodi, se smeje, maha z rokicami in se nemoteno igra, kot da se mu ne bi nič zgodilo. Medtem ko Majo še vedno oblivajo solze in je ogorčena nad tem, da ji v dvanajstih letih, kolikor je trajalo maltretiranje Svirćića, niso pomagale pristojne institucije. Da bi se rešila groženj nekdanjega moža, ga je neštetokrat prijavila policiji in najemala odvetnike. A vse brez uspeha. 

Strelec se trenutno nahaja v zaporski bolnišnici, a ga bodo kaj kmalu premestili v zadrski zapor.