Črna kronika

Bolgarki kradli po ljubljanskih avtobusih

STA/G.G.
8. 1. 2015, 15.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ljubljanski policisti so v torek zaradi suma velikih tatvin odvzeli prostost državljankama Bolgarije, starima 23 in 26 let. Več tatvin sta izvedli na avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa, denar sta dvigovali tudi z ukradenih bančnih kartic. Obe bo policija danes privedla k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s PU Ljubljana.

STA

Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave (PU) Ljubljana so v torek prejeli več klicev o tatvinah na avtobusih mestnega potniškega prometa. Policisti so na podlagi prijav izsledili dve državljanki Bolgarije, ki sta ustrezali opisu, ki so ga podali oškodovanci.

Izkazalo se je, da imata pri sebi slovensko osebno izkaznico, za katero pa so policisti ugotovili, da sta jo prav tako ukradli. V nadaljnji preiskavi so Bolgarki osumili najmanj 42 kaznivih dejanj, zlasti drznih tatvin in dvigov denarja z ukradenih bančnih kartic. Z dejanji sta povzročili za okrog 6000 evrov škode.

Kot še navajajo na PU Ljubljana, pri drznih tatvinah storilci navadno izkoriščajo gnečo, pri svojem početju pa so zelo spretni. Zato občane policija poziva k samozaščitnemu ravnanju. Torbice in nahrbtnike naj imajo ves čas pod nadzorom, bančne kartice in osebna gesla oz. PIN-kode pa naj ne hranijo skupaj. Geslo si je treba zapomniti, še poudarjajo na ljubljanski policijski upravi.