Črna kronika

Poskus uboja ali umora?

Simon Rosc
23. 12. 2014, 16.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pravnik Luka Vlaović je bil zaradi poskusa uboja obsojen na štiri leta zapora in 12 tisoč evrov odškodnine, a mnoge bega odločitev tožilke.

Arhiv Svet24

Sin zdravnika Miodraga Vlaovića, 26-letni diplomirani pravnik Luka Vlaović, bo moral na podlagi odločitve sodnikov prestati štiriletno zaporno kazen in svoji žrtvi plačati odškodnino v višini 12 tisoč evrov.

Na Viču v Ljubljani je namreč s 14-centimetrskim nožem zabodel asistenta farmacevtske fakultete R. Š., partnerja Vlaovićeve neuslišane ljubezni. Vlaović se je na napad pripravljal ves mesec. Z žrtvijo je v stik stopil pod pretvezo, da je študent na fakulteti za farmacijo. Na dan dogodka je žrtev zvabil v bližnjo garažo pod pretvezo, da potrebuje pomoč pri nošenju gradbenega materiala. Ko se je R. Š. sklonil, ga je Vlaović zabodel. Žrtvi je pomagal naključni mimoidoči.

Precej kritike v stroki je med postopkom letelo na ljubljansko tožilko Katjušo Čeferin, ki je Vlaovića preganjala zaradi poskusa uboja, in ne umora, čeprav naj bi šlo za šolski primer slednjega.