Črna kronika

Zverinski ugrabitelji so Zorico Škrbić nečloveško mučili

G.G.
1. 12. 2014, 13.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Kriminalisti so po petkovih aretacijah osumljencev razkrili podrobnosti glede ugrabitve, brutalnega mučenja in umora 32-letne Zorice Škrbić.

Svet24

Preiskava je pokazala, da so se storilci na ugrabitev in mučenje dobro pripravili. Med seboj so si razdelili delo in si priskrbeli potrebna »orodja«. Po ugrabitvi, ki se je zgodila zvečer 26. junija, so žrtev odpeljali na predhodno načrtno izbran neobljuden kraj v bližnji okolici Ljubljane, kjer so jo mučili in od nje zahtevali, da nekaj stori ali opusti. Po neuradnih informacijah naj bi od nje poskušali pridobiti podatek, kje je denar od ropa SKB banke.

Po večurnem nečloveškem izživljanju in mučenju so jo nato odpeljali z avtom in jo odvrgli v Podpeči. Avto so zatem v bližini tudi zažgali in tako poskušali uničiti sledove kaznivega dejanja. Zorici so zaradi trpinčenja in mučenja prizadejali takšne poškodbe, da je umrla.

Kriminalisti so takoj pričeli s preiskavo in v petek na različnih koncih Ljubljane prijeli in pridržali več osumljencev. Že naslednji dan so jih privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse tri osumljene odredil sodno pridržanje.

Trem mučiteljem naj bi pomagali še najmanj tri osebe z območja Ljubljane. Zoper te tri so kriminalisti tudi podali kazensko ovadbo.

Letos že kar 13 umorov

Samo v prvih devetih mesecih letos se je v Sloveniji zgodilo 13 umorov in osem ubojev, medtem ko sta se lani zgodila po dva umora in dva uboja. Poskusov ubojev je bilo lani 16, do konca septembra letos pa pet. Poskusov umorov lani ni bilo, v prvih devetih mesecih letos pa kar pet.

Vendar pa vodja oddelka za krvne in seksualne delikte v Upravi kriminalistične policije Generalne policijske uprave Branko Skerbinek poudarja, da podatki ne izstopajo iz dolgoletnega povprečja, lanske številke so podpovprečne. Med motivi izstopajo sovraštvo, maščevanje, ljubosumje in koristoljubje, kazniva dejanja pa so ponavadi storjena s strelnim orožjem.