Črna kronika

Maria umrla skupaj s hčerko

Črt Kaker
16. 11. 2014, 14.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Moral bi biti dan veselja in radosti, a za družino iz Neaplja se je dan spremenil v najhujšo nočno moro.

Facebook

»Moral bi biti najlepši dan v našem življenju, a postal je najbolj tragičen.« To so besede Cire, sestre 38-letne Marie D'ambrosio, ki je umrla v četrtek v porodniški sobi med porodom svojega četrtega otroka. Kljub naporu zdravnikov je takoj po porodu umrla tudi komaj rojena Francesca.

Cira je novico o tragični smrti sestre izvedela pred porodno sobo, kjer je skupaj z Marijinima hčerkama in možem čakala, da bodo lahko videli malo Francesco. »Imeli smo že pripravljen rožnat cofek. A zdaj so se nam življenja sesula v prah. Še vedno ne vemo, zakaj je umrla Maria, a v tej porodnišnici je v preteklosti že prišlo do podobnih smrti. Upam in pričakujem, da bodo pristojni organi raziskali, zakaj sta morali umreti Maria in mala Francesca. Edini, od katerih smo dobili nekaj spodbudnih besed, so bili karabinjerji. Kmalu po tem, ko so Mario odpeljali v porodno sobo, se je začelo nekaj dogajati, a nihče nam ni ničesar povedal,« je s solzami v očeh pripovedovala Cira in dodala, da so šele ob prihodu karabinjerjev dojeli resnost situacije.

Maria je po pričevanju sorodnikov nestrpno pričakovala rojstvo male Francesce, da bi lahko dala otroka svojemu drugemu možu Salvatoreju. »To je bila njena največja želja, ki jo je na koncu stala življenja,« je dejala sestra Cira. Veliko bolj neposredna je bila Marijina hči Anna, ki je dejala, da mora za mamimo smrt nekdo odgovarjati, čeprav s tem mame ne bo mogla nikoli več objeti. Karabinjerji so sporočili, da preiskava poteka in da bodo več informacij dali po njenem zaključku.