Črna kronika

20-letnik iz okolice Slovenske Bistrice prodajal ponarejene vinjete

J.P.
11. 11. 2014, 15.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policisti PP Rače so skupaj s policisti PP Slovenska Bistrica, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo pri 20-letniku iz okolice Slovenske Bistrice.

DARS

Policisti so ga sumili storitve kaznivega dejanja Ponarejanje in uporaba ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev, po 244/1. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Osumljeni je namreč v zadnjih mesecih različnim ljudem prodajal ponarejene vinjete. Vinjete je prodajal po polovični ceni, pod pretvezo, da jih je za polovično ceno dobil od različnih zavarovalnih agencij. Pri hišni preiskavi so mu policisti zasegli dokumentacijo, ki je pomembna za dokazovanje kaznivega dejanja.

Našli in zasegli pa so mu tudi 12 nabojev kalibra 7,62 mm za katere ni posedoval ustrezne orožne listine. 

Policisti so ob hišni preiskavi našli in zasegli tudi 12 ampul prepovedanih snovi v športu (testosteron), zaradi česar bodo osumljenca kazensko ovadili tudi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami in nedovoljenimi snovmi v športu, po 186/1. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Našli in zasegli pa so mu tudi 12 nabojev kalibra 7,62 mm za katere ni posedoval ustrezne orožne listine. Prekrškovni organ PP Rače mu bo izdal odločbo o prekršku, zaradi kršitve 4. točke, 1. odstavka 81. člena Zakona o orožju.