Črna kronika

Modrim angelom je psoval mater

N. N.
10. 11. 2014, 18.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10. V Križu pri Sežani je nepridiprav vlomil v garažo, od koder je odtujil salamoreznico znamke Bekel, vredno 8000 evrov.

9. Mariborski modri angeli so na Kamniški ulici obravnavali drzno tatvino. Neznana storilka je 94-­letni babici s pomožnega vozička za hojo ukradla vrečko, v kateri je imela denarnico z gotovino in osebnimi dokumenti ter očala. Škode je za okrog 400 evrov.

8. Novomeški policisti so v Straži pri Raki obravnavali vlom v klet stanovanjske hiše. Lastnik pogreša dve plinski jeklenki, več kosov orodja in pet zimskih pnevmatik. Škode je za par sto evrov.

7. Policisti iz Ruš so 70-letnega voznika prosili, da »pihne« v alkotest. Rezultat je pokazal, da ima kar 1,33 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Starejši možakar se s tem ni strinjal, zato so policisti odredili strokovni pregled. Ker pa je še kar trmoglavil, da je sposoben voziti, policistom ni preostalo drugega, kot da ga pridržijo do streznitve.

6. Ajdovskim policistom je oškodovanec prijavil, da mu je neznani storilec poškodoval osebno vozilo znamke Porsche Cayenne. Jekleni konjič je bil parkiran na parkirišču pokopališča v Vipavi, malopridnež pa se ga je lotil z neznanim ostrim predmetom. Škode je za okoli 1500 evrov.

5. Koprski policisti so obravnavali 27­-letnega domačina, ki je za volan kombija sedel pijan. Možakar je v roki držal kozarec in vozil po promenadi ­pol po cesti, pol po pločniku. Alkotest mu je nameril 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Nadaljnja vožnja mu je bila kajpak prepovedana, sledi obdolžilni predlog.

4. V eni od koprskih trgovin so varnostniki prijeli domačina, ki je ukradel pršut, vreden 12,47 evra. Sledi kazenska ovadba.

3. Prejšnji torek so 56-letnemu Koprčanu ukradli invalidski voziček, ki ga je imel parkiranega na boksu za invalide pred blokom na ulici Istrskega odreda. Že naslednji dan so policisti prijeli 41-letnega tatiča iz Hrvatinov. Voziček so mu zasegli in ga predali lastniku.

2. V Brestanici je nekdo vlomil v ograjen prostor na vrtu ob stanovanjski hiši in ukradel osem psov pasme ameriški staffordshire terier, in sicer samca, samico in šest mladičev, starih okrog mesec dni. Škode je za okrog 1500 evrov.

1. Koprski policisti so izsledili in oglobili domačina, ki je v enem dopoldnevu več kot 25-krat poklical na interventno številko 113. Možakar ni prijavljal resnih zadev, je pa policistom psoval mater.