Črna kronika

Pijana mladeniča sta se z gliserjem zaletela v trajekt

Č.K.
16. 9. 2014, 21.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Z otoka Brača poročajo o hudi nesreči gliserja, ki bi se lahko končala tragično. Po informacijah, ki so jih medijem zaupali očividci, sta mladeniča, ki sta bila na gliserju, provocirala mornarje trajekta Jadrolinije. »Z veliko hitrostjo sta vozila okoli trajekta. In naenkrat je počilo,« je dejal prebivalec Sumartina na Braču. Poškodovana mladeniča so odpeljali na zdravljenje v Split.

Po do zdaj zbranih informacijah sta mladeniča, stara 18 in 25 let, vozila neregistriran gliser. Okoli 21. ure sta se mladeniča z gliserjem zapeljala okoli trajekta in frontalno udarila v sprednji del trajekta Pelješčanka, ki vozi na relaciji Makarska–Sumartin. »Gliser je bil v trku popolnoma uničen. Na srečo je bil v bližini ribič, ki je mladeniča potegnil na svoj čoln in ju prepeljal do kopnega, kjer so ju že čakali reševalci,« je dejal domačin. Mladeniča so oskrbeli in ju nato s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v splitski klinični center.

Okoli 21. ure sta se mladeniča z gliserjem zapeljala okoli trajekta in frontalno udarila v sprednji del trajekta Pelješčanka, ki vozi na relaciji Makarska–Sumartin. 

Eden izmed potnikov na trajektu je zatrdil, da sta mladeniča posadko trajekta provocira že vse od Makarske. To informacijo je potrdilo tudi pristojno ministrstvo za pomorstvo, promet in infrastrukturo. Po neuradnih podatkih sta bila mladeniča v času nesreče pod vplivom alkohola. Iz splitske policijske uprave so sporočili, da preiskava še poteka in da še ne vedo točno, kako je do nesreče prišlo.