Črna kronika

Je 20-letni Nejc Mesarič umrl zaradi malomarnosti odgovornih?

STA/J.P.
8. 5. 2014, 11.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so, zaradi delovne nesreče, do katere je prišlo 5. 2. 2014, v naselju Rep, pri odpravljanju posledic žledoloma, ki so nastale na elektroenergetskih postrojih na območju Slovenske Bistrice, pristojnemu tožilstvu kazensko ovadili dva delavca, ki pri vodenju del, kot odgovorni osebi za varnost in zdravje pri delu iz malomarnosti, nista ravnala po predpisih ter tehničnih pravilih o varnostnih ukrepih.

Facebook

Zaradi opustitve izvajanja ukrepov, potrebnih za zagotovitev varnosti in zdravja delavcev v zvezi z delom, je prišlo do smrtnega udara električnega toka, zaradi česar je na kraju nesreče umrl 20-letni Nejc Mesarič. Njuna opustitvena ravnanja imajo vse zakonske znake kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti pri delu po 201/II-III-V členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Ovadili dve odgovorni in eno pravno osebo.

Kriminalisti so ovadili tudi pravno osebo, na podlagi Zakona o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja (ZOPOKD).

V Elektru Maribor o vloženih ovadbah niso obveščeni. "Izguba življenja mladega pogodbenega sodelavca v izjemno zahtevnih razmerah odpravljanja posledic hude elementarne nesreče je vse zaposlene močno prizadela. Družba Elektro Maribor je v času po tragični nesreči ves čas aktivno sodelovala s pristojnimi organi s ciljem, da se razjasnijo okoliščine nesreče," so za STA danes povedali v družbi.

Več o nesreči si lahko preberete na tej povezavi.