Črna kronika

Kaj se zgodi s čivavo, ko sreča policijskega konja?

K.Š.
7. 11. 2012, 17.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

To boste lahko zvedeli med predstavo treh komikov – Boštjana Gorenca Pižame, Mladena Pahovića in Janeza Trontelja. Prihajajo namreč Mojs3 smeha v 3D.

##IMAGE-16545##Boštjan Gorenc Pižama, Mladen Pahović in Janez Trontelj 15. 11. ob 20.00 v ljubljanskem Siti teatru pričenjajo pohod po slovenskih odrih s stand-up predstavo Mojs3 smeha v 3D. Gledalci bodo med drugim izvedeli, kako so tetovirani slovenski harmonikaši, kaj se zgodi s čivavo, ko sreča policijskega konja, in kdo je zmagovalec resničnostnega šova Parlament ima talent.
Vsi trije komiki so stalnica na slovenski stand-up sceni. Pižama in Mladen sta bila ustanovna člana Komikaz, prve slovenske stand-up ekipe, ki je od leta 2007 orala ledino s predstavami Pristati inu obstati, Akcija! ter Banzaaaj! in sta nastopala že po vsej Sloveniji, pa tudi čez mejo. Janez se je kalil predvsem v impro vodah (a jih ni kalil), kjer sta se pred leti tudi spoznala s Pižamo. Vsi trije so redni gostje festivala Panč in med potjo na enega od številnih nastopov je padla ideja o skupni predstavi. Tako se je začelo besno ustvarjanje in piljenje stand-up materiala, s katerim bodo nasmejali slovensko občinstvo.
Po premieri 15. novembra se mojstri smeha odpravljajo na turnejo, s katero bodo prekrižarili Slovenijo. Točne datume najdete na spletni strani http://www.mojs3smeha.si/, na spletu pa si lahko v dneh pred premiero ogledate tudi predstavitvene filme, ki, kot pravijo sami, >>prikazujejo našo humorno vizijo, kako bi morali režiserji snemati slovenske filmske klasike, če bi želeli uspeti pri publiki, navajeni 3D uspešnic.<<
Na premiero vabijo v slogu naslova predstave, s sporočilom, polnim trojk: >>Elek3čna 3ada slovenske stand-up komedije končno združena v odlični predstavi, ki je ne smete zamuditi. Brez 3kov vas bodo ujeli v cen3fugo šal in vas s 3ciklom smeha odpeljali po avtocesti humorja.<< Nadenite si 3D očala in se prepustite komični dimenziji vsakdanjih stvari, na katere po predstavi nikdar več ne boste mogli gledati z resnim obrazom.