Petrolovi junaki vsakdana
Petrolovi junaki vsakdana

Tisočeri talenti Bojana Vozliča: Od kurenta do maratonca

Vsebino poganja Petrol d. o. o.
5. 4. 2024, 07.00
Deli članek:

Vsestranskega Bojana Vozliča, ki je rogato in pernato opravo kurenta za eno leto pospravil v omaro, je na Petrolovem bencinskem servisu Podlehnik obiskala ljubiteljica slovenske kulturne dediščine, veseljakinja in voditeljica vseslovenske Petkove pumpe Nina Cestnik Pavlič.

Klemen Finkšt
Vse aktivnosti s pomočjo razumevajočega delodajalca z lahkoto usklajuje.

Naporni delovniki izčrpajo marsikoga, vendar ne, če imaš službo, ki podpira sanje svojih zaposlenih. Bojan, prodajalec na Petrolu, je kljub številnim konjičkom pravi vrelec življenjske energije. Veliko mu pomeni slovensko ljudsko izročilo, zato je v času pustovanja kurent, preostale dni v letu pa aktiven član folklorne skupine.

Uspešen na vseh področjih

S tem pa se njegov seznam aktivnosti ne konča; je namreč tudi poveljnik prostovoljnega gasilskega društva in predsednik vaškega odbora. Veliko prostega časa namenja športu, predvsem teku, saj je aktiven tekač, ki se udeležuje maratonov.

»Na prvi pogled imam preveč vsega, vendar mi z dobro organizacijo vse to uspeva. Ne razumem ljudi, ki pravijo, da nimajo časa za svoje hobije. Jaz najdem čas za vse, tudi za družino ter urejanje hiše in okolice. Vsak dan v tednu imam na polno zapolnjen. Vse aktivnosti s pomočjo razumevajočega delodajalca z lahkoto usklajujem. Uspešen sem v službi in tudi na vseh drugih področjih,« pravi.

In od kod črpa vso to življenjsko energijo? »Ko imam prazne baterije, obujem svoje priljubljene športne copate, odtečem 20 kilometrov in do večera sem poln elana.«

Klemen Finkšt
Ko ima prazne baterije, odteče 20 kilometrov.

Želite tudi vi biti del super ekipe in podjetja, ki vas podpira? Postanite del srčne Petrolove ekipe in preverite prosta delovna mesta 

Uresničitev otroške želje

Bojanova otroška želja, že od prvih obiskov z očetom, je bila, da bi delal na Petrolu. Ta se mu je uresničila pri dobrih 18 letih, ko je dobil svojo prvo službo. Delovno okolje mu ustreza, saj je od tega že 30 let. V vseh teh letih je zabeležil ogromno spominov, še najbolj se mu je zapisala v srce zgodba poletnega dne, ko sta s sodelavko Matejo z oživljanjem do prihoda reševalcev rešila življenje neodzivnemu dojenčku. Ta je bil nato po tednu dni odpuščen iz bolnišnice.

Ekipni duh

Svoje vrednote zaupanje, poštenost in spoštovanje prenaša v delovni kolektiv, saj so mu dobri odnosi in pozitivna klima zelo pomembni. Tudi ko pride do nesoglasij, jih sproti rešujejo. »Če želi prodajno mesto dobro obratovati, brez dobre ekipe ni nič. Tako je tudi v športu. Uspešen delavec je tisti, ki z veseljem hodi v službo, je dobre volje, rezultat potem pride sam od sebe.«

Petrol
Svoje vrednote zaupanje, poštenost in spoštovanje prenaša v delovni kolektiv.

Zadovoljne stranke, ki se vračajo

Čeprav so prodajno mesto ob avtocesti, ki je precej tranzitno, sploh v poletnem času, imajo redne stranke, pa ne samo iz bližnje okolice, tudi iz tujih držav. »Izziv dobrega prodajalca je, da vsak, ki pride na obisk, odide od njih nasmejan in dobre volje. Stranka s pozitivno izkušnjo je zadovoljna stranka in se tudi rada vrača,« zaključi Bojan. Petrolovo prodajno mesto v Podlehniku je kot Ninina Petkova pumpa, ki poskrbi za dobro voljo vseh.

Petrolovi prodajalci poleg plače prejmejo še:

  • Regres, 1.850 evrov v letu 2024.

  • Nadpovprečno izplačilo poslovne uspešnosti, 1.600 evrov bruto v letu 2023.

  • Mesečne nagrade za uspešnost prodajnega mesta, do največ 210 evrov bruto.

  • Dodatne nagrade za najboljše ekipe in posameznike, v povprečju 1 dodatno osnovno plačo na leto.

  • Najvišje neobdavčeno nadomestilo za prehrano, 7,96 evrov na dan.

  • Vplačevanje v 2. pokojninski steber po prvem letu zaposlitve, vsak mesec 3,5 % bruto plače.

Klemen Finkšt
Petrolovo prodajno mesto v Podlehniku poskrbi za dobro voljo vseh.