Petrolovi junaki vsakdana
Petrolovi junaki vsakdana

Na Petrolu ni pomembno, kdo si in od kod prihajaš

N.M.
15. 5. 2024, 08.08
Deli članek:

Aktualov voditelj Mattias Stojanović se je na Petrolovem prodajnem mestu Barje pogovarjal z Viktorio, Esmiro in Ziedom, ki jih je življenje, tako kot njega, pripeljalo v Slovenijo, kjer so si ustvarili nov dom. Mattias je zaradi karierne priložnosti prišel iz Hrvaške, kakšne pa so zgodbe njegovih sogovornikov?

Petrol
Na Petrolu ni pomembno, kdo si in od kod prihajaš

Na Petrolovih prodajnih mestih so srčnost, spoštovanje in zaupanje vrednote, ki jih zaposleni resnično živijo. Ne kažejo se samo pri vsakodnevnem delu s strankami, ampak tudi med sodelavci. Pristni in kolegialni odnosi pa se zapišejo še globlje v srce, ko začenjaš novo karierno pot v tuji deželi, so enotni sogovorniki. Viktorija Kolesnikova, ki je na Petrolu zaposlena že šest let in prihaja iz Ukrajine, dodaja: »Sodelavci so moja druga družina, saj sem z njimi zelo povezana, jih cenim in spoštujem. Na Petrolu res ni pomembno, kdo si in od kod prihajaš. Vsi smo enaki. Pomembno je le, da dobro opravljaš svoje delo in spoštuješ sodelavce.«

Želite biti tudi vi del super ekipe in podjetja, ki vas podpira? Postanite del srčne Petrolove ekipe in preverite prosta delovna mesta.

V Sloveniji se počuti domače

Tudi Zieda Hmaieda iz Tunizije, ki je na Petrolu sveže zaposlen, so sodelavci sprejeli zelo lepo. V Slovenijo ga je pred enajstimi leti pripeljala ljubezen, danes pa ima na Dolenjskem družino, ki ji posveča večino prostega časa. Prvi dve leti mu je slovenščina povzročala kar nekaj težav, a je z vsakodnevno komunikacijo jezik hitro stekel. Danes se v slovenskem okolju počuti že čisto domače; rad vrtnari in z veseljem poje kakšno od tradicionalnih slovenskih jedi. Vseeno pa sem in tja pogreša malo bolj začinjeno hrano ter predvsem toplo vreme in življenje ob morju.

Petrol
Zeid sem in tja pogreša začinjeno hrano ter toplo vreme in življenje ob morju.

Rada spije odlično kavo

Esmira Čirić je prišla iz Bosne v Slovenijo leta 2016, ko je dobila delovno dovoljenje in zaposlitev na Petrolu. Čeprav sta državi na prvi pogled precej podobni, obstaja kar nekaj kulturnih razlik. Slovenci so sicer bolj zadržani in resni, se pa znajo tudi nasmejati in pošaliti. V Sloveniji jo je očarala zelena narava, iz katere črpa svojo energijo. Iz domovine pogreša le dolga druženja ob kavi, zato je vesela, da lahko na delovnem mestu spije odlično kavo Na poti s svojimi sodelavci, s katerimi se je odlično ujela in spletla prave prijateljske vezi.

Petrol
Esmiro je v Sloveniji očarala zelena narava, iz katere črpa svojo energijo.

Na Petrolu spoznala moža

Viktorija je na Petrolu stkala vezi, ki presegajo običajno prijateljstvo. Na svojem delovnem mestu je namreč spoznala svojega moža, s katerim danes vzgajata tri otroke. Kljub zahtevam družinskega življenja Viktorija s pomočjo podpore razumevajočega delodajalca uspešno združuje delo in druge dejavnosti. Tako se lahko posveča tudi študiju, proste trenutke pa izkoristi za slikanje z akrilnimi barvami, s čimer neguje svojo dušo. Svoje umetnine nato v znak hvaležnosti radodarno deli s sodelavci.

Petrol
Viktorija je na Petrolu stkala vezi, ki presegajo običajno prijateljstvo.

Petrolovi prodajalci poleg plače prejmejo še:

  • Regres, 1850 evrov v letu 2024.
  • Nadpovprečno izplačilo poslovne uspešnosti, 1600 evrov bruto v letu 2023.
  • Mesečne nagrade za uspešnost prodajnega mesta, do največ 210 evrov bruto.
  • Dodatne nagrade za najboljše ekipe in posameznike, v povprečju 1 dodatno osnovno plačo na leto.
  • Najvišje neobdavčeno nadomestilo za prehrano, 7,96 evra na dan.
  • Vplačevanje v 2. pokojninski steber po prvem letu zaposlitve, vsak mesec 3,5 % bruto plače.