stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
3 21.05.2018 07:19:47

Številni PLJUVAJO Darka Milaniča, toda legenda Maribora je trenerju STOPILA V BRAN: Povem vam, zakaj mu bom rekel – VSA ČAST!

Drago Wernig - TAKA
Nekdanji član Maribora stopil v bran Darku Milaniču.

Maribor je izgubil večni derbi in si močno otežil življenje v epski bitki za naslov prvaka. Zdaj je žogica spet na strani Olimpije, ta ima dva kroga pred koncem bojev v Prvi ligi Telekom Slovenije velikanski dve točki prednosti pred vijoličastimi. To med drugim pomeni, da na zadnjih dveh tekmah Olimpija potrebuje le še štiri točke in naslov bo spet njen.

V štajerski prestolnici so številni prepričani, da je za poraz Maribora, ki je vodil že z 2:1, v prvi vrsti kriv trener Darko Milanič. Temu očitajo povsem napačen pristop, saj je tudi pri rezultatu 2:2 še vedno z vsemi silami napadal zmago, čeprav bi vijoličastim več kot odgovarjal že remi. Toda legendarni nekdanji branilec Maribora se s tem ne strinja. Še več, Marinko Galić je prav zaradi velike želje po zmagi stopil Milaniču v bran.

"Zame je bil to eden najboljših derbijev, ki so bili kdaj odigrani," je po zmagi zmajev iz Ljubljane s 3:2 dejal Primorec in nadaljeval: "Fenomenalna tekma z visokim, evropskim tempom. Moram priznati, da tega nisem pričakoval, ampak obe ekipi sta igrali odprto, kar me je navdušilo. Vem, da zdaj velike kritike letijo na Darka Milaniča, zakaj ni zaprl igre, ampak jaz mu dam kapo dol. Igral je odprto do konca, kajti na tej tekmi je želel zmagati. Dovolj bi mu bil tudi neodločen izid, ampak želel si je zmage, zato mu vsa čast. Glede na dogodke iz bližnje preteklosti je bil rezultat zame presenečenje, saj Olimpija v zadnjih krogih tudi veliko slabšim ekipam ni mogla dati niti gola, kaj šele, da bi jih premagala. V Mariboru pa so iz štirih ali petih strelov na gol zadeli trikrat. Maribor je imel veliko priložnosti, tudi v zadnjih trenutkih, ampak zgodilo se mu je to, kar se je v zadnjem času dogajalo Olimpiji. Vendar prvenstvo še ni končano. Maribor ima lažji razpored, zato pričakujem, da bo še zelo zanimivo."

marinko galic
Drago Wernig - TAKA

Članki iz rubrike