sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
0 20.05.2018 19:45:24

KALKULACIJA za Igorja Bišćana? TOLE je povedal pred zadnjima dvema krogoma

www.alesfevzer.com
Potem ko je imel Maribor pred sobotnim derbijem vse vajeti čvrsto v svojih rokah, je danes drugače. Zdaj kolo vodi spet Olimpija, ki ima na široko odprta vrata do naslova državnih prvakov.

Kalkulacija je jasna, Ljubljančani na preostalih dveh tekmah (s Krškim doma in Domžalami v gosteh) potrebujejo štiri točke, kar pomeni, da si lahko, denimo, v zadnjem krogu na derbiju ljubljanske kotline privoščijo tudi neodločen izid.

Trener zmajev Igor Bišćan ima o tovrstnih kalkulacijah posebno mnenje. Ko je izvedel, da Olimpiji zaradi boljšega izkupička na medsebojnih tekmah za naslov zadostujejo že štiri točke, je dejal: "Kalkulacije so jasne. Ampak, najbolj sigurno je zmagati na obeh tekmah do konca. Res je, da imamo v resnici dodatno točko več zaradi boljšega izkupička na medsebojnih tekmah, ampak za mene je vedno najpomembnejša kalkulacija zmaga."

biscan mm
Martin Metelko

Zanimivo bo videti, ali bo Biščanova taktika (ob zmagah obeh tekmecev v sredo) v Domžalah res usmerjena v napad in zmago ali pa bo vendarle previdnejši in bo rajši previdno varoval točko, s katero bodo zmaji začeli srečanje - torej točko, ki bi jim prinesla naslov. Navsezadnje je v soboto ravno preveč odprta igra pri vodstvu z 2:1 'udarila po glavi' stratega vijoličastih Darka Milaniča.

Članki iz rubrike