sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

skrito-v-raju, srečanje, oboževalci, igralci, aleja-sky Njena.si

Skrito v raju: Igralci takšne evforije niso ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
2 20.05.2018 20:13:04

Igor Bišćan je ORISAL RAZLIKO med slovensko in hrvaško ligo: Naj vam POVEM, TAKOLE JE ...

Grega Wernig
Po veliki zmagi v Ljudskem vrtu je bil trener Olimpije Igor Bišćan nasmejan kot že dolgo ne. Po tekmi je govoril tudi s hrvaškimi novinarji in jim povedal marsikaj, kar bo zanimalo tudi ljubitelje slovenske lige.

Pri Indexu so stratega Olimpije vprašali, kakšna je osnovna razlika med slovenskim in hrvaškim nogometom, Bišćan pa je za uvod povedal naslednje: "Meni je tu lepo, ko so rezultati dobri, je vse dobro, ko rezultati niso ravno najboljši, potem je seveda vse to zunaj nogometa slabo, povsem klasična trenerska zgodba. Ljudje so me fenomenalno sprejeli, kamorkoli pridem ... Lahko rečem samo pozitivne stvari."

Potem pa se je osredotočil na dejansko razliko med nogometom v Sloveniji in na Hrvaškem ter nasul kopico komplimentov na račun slovenskega žogobrca. "Kar zadeva slovenski nogomet, Maribor je igral ligo prvakov in na treh tekmah ostal neporažen, gre za dosežek, s katerim se ne more pohvaliti veliko ekip s teh prostorov in to v ligi prvakov, ki nikoli ni bila močnejša. Domžale pa so tesno izgubile v dveh tekmah z Marseillom. Ekipe so dobro organizirane, nekateri se zavedajo svojih slabosti, zato skoraj celo srečanje stojijo dvajset metrov od svojega gola in se branijo. Vsaka izmed njih pa ima nekaj dobrih igralcev, ki ti iz protinapada lahko naredijo veliko težav. Tukaj so igrišča zelo dobra, nobenih težav ni s tem, pogoji so odlični."



Po veliko pohvalnih besedah pa je sledila še ocena obeh tekmovanj: "Hrvaška liga je zagotovo za razred, če ne celo več, boljša od slovenske, kar pa je tudi logično, navsezadnje smo mi nogometna država z veliko talenta in veliko večjo bazo nogometašev. Ampak, kolikor imajo oni, toliko tudi ponudijo, tu ni nekih velikih šokov, da bi klubi izginjali čez noč."

Članki iz rubrike