901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
11 23.08.2017 09:49:26

KONEC LJUBEZNI!? Matjaž Kek je ostro NAPADEL vodstvo kluba!

Željko Hajdinjak/CROPIX
Rijeka je v prejšnji sezoni z naslovom državnega in pokalnega prvaka razbila monotonost na hrvaški nogometni klubski sceni, kjer je bil zagrebški Dinamo v prejšnjih letih absolutni vladar.

Slavje je bilo nepopisno, danes pa je vse skupaj malo drugače. Rijeka je v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov izgubila proti grškemu Olympiakosu. Ekipa s Kvarnerja je bila blizu uspeha, a hkrati tudi zelo daleč. Rečani so imeli sinoči kar nekaj priložnosti, da bi lahko premagali favoriziranega tekmeca, a niso bili natančni, kar se jim je maščevalo.

Tolažilna nagrada je nastop v skupinskem delu lige Europa, ampak razočaranje je veliko. Izjemno razočaran je trener Matjaž Kek, ki je prvič v štiriletni dobi na klopi Rijeke, strupene puščice usmeril proti upravi kluba. "V Pireju smo imeli srečo. Tokrat pa smo igrali kakovostno, amapak iz naše napake prejeli zadetek. Proti takšnemu tekmecu moraš izkoristiti priložnosti, ki si jih pripraviš. Karakter ekipe pa tako ali tako nikoli ni bil vprašljiv," je po povratni preizkušnji povedal Kek, nato pa je sledilo nekaj, česar ni pričakoval skoraj nihče.


V javnosti se o tem sicer že zelo dolgo govori, toda pri trenerju Keku ta tema nikoli ni bila v ospredju. Vedno je bil tiho, mislil si je svoje in delal naprej. "Manjka nam igralec ali dva, da bi se lahko resno zoperstavili Olympiakosu. Že pred sezono smo naredili določene napake. Če želiš rezultat, moraš imeti razdelan sistem, to pa se dela pred sezono," je začel Mariborčan. "Moraš se organizirati in pripraviti. Čestitam Mariboru. Ne gre za denar, vse se da, samo dobro se je treba organizirati. To pa že ni več moje delo, temveč delo v pisarni," je Kek prvič javno kritiziral delo uprave.

To niti ni presenetljivo, jeza se je v njem nabirala kar nekaj časa. Igralski kader je poleti ostal brez pomembnih členov Franka Andrijaševića (Gent) in Romana Bezjaka (Darmstadt), pred dvobojem z Olympiakosom pa je odšel še Stefan Ristovski. Kekova jeza je povsem upravičena, zdaj pa je žogica na strani uprave, prav zanimivo bo videti, kako se bodo odzvali odgovorni v klubu. Bodo Keku uresničili željo in okrepili zasedbo, ali se mu bo napad kot bumerang odbil v glavo.  

Članki iz rubrike