Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 17.10.2017 15:36:02

Fifa upa, da preiskava okrog TV-pravic ne bo zmotila mundiala

Reuters
Generalna sekretarka Mednarodne nogometne zveze Fife Fatma Samoura je dejala, da upa, da kriminalistična preiskava okrog prodaje televizijskih pravic katarski medijski skupini BeIN Media ne bo "zmotila" priprav Katarja na organizacijo svetovnega prvenstva leta 2022.

Švicarski tožilci so minuli teden sporočili, da so uvedli kriminalistično preiskavo proti predsedniku francoskega nogometnega kluba PSG in šefu podjetja BeIN Media Nasserju Al-Khelaifiju ter osramočenemu nekdanjemu uradniku Fife Jeromu Valckeju v zvezi s sporno prodajo TV-pravic za mundiale med letoma 2018 in 2030.

"Upam, da preiskave ne bodo zmotile Katarja pri organizaciji svetovnega prvenstva," je dejala Samoura v pogovoru za AFP v Madridu.



Samoura, sicer Senegalka, je prevzela vlogo Valckeja v Fifi po prizadevanjih predsednika Fife Giannija Infantina, da bi svetovno nogometno zvezo po seriji škandalov "očistil" korupcije.

"Svetovna prvenstva so, kot veste, dragulji Fifinih tekmovanj. Zato jih ne želimo z ničemer ogroziti. To velja tudi za Katar, ki je organizator prvenstva 2022. Organizacijo mundiala je Fifa Katarju dodelila leta 2010, še pred novim vodstvom, mi pa si bomo prizadevali, da bo prvenstvo organizirano na visoki ravni," je dodala generalna sekretarka.

Značke: nogomet, fifa, afera

Članki iz rubrike