zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
1 17.10.2017 13:22:58

KAKŠNE BESEDE: Prosinečki razočaral hrvaške navijače in 'UBIL' zvezo s predsednikom na čelu

V zadnjem času se veliko govori o Robertu Prosinečkem in možnosti, da bi prevzel slovensko izbrano vrsto.

Hrvaški strokovnjak je nazadnje vodil Azerbajdžan, s katerim pa ne bo podaljšal sodelovanja, temveč se je odločil poiskati nov izziv. Ob Matjažu Keku je najresnejši kandidat za naslednika Srečka Katanca, zanj se zanimajo tudi v BiH, v Avstriji in v turškem prvoligašu Trabzonsporju.


Hrvaški navijači so mnenja, da bi bilo dobro, če bi prevzel krmilo ognjenih, ampak je Prosinečki povedal, da o tem sploh ne razmišlja. "Videl sem, bral sem o tem. Ne, hvala! Tukaj nisem zaželjen, ker nisem njihov," je hitro zavrnil možnost, da bi postal hrvaški selektor. "Moja stališča so znana in jih prek noči ne morem spremeniti. Pravzaprav je pa reprezentanca pred vrati svetovnega prvenstva, igralci so vrhunski, Dalić je premagal Ukrajino in si zasluži priložnost. Treba jim je pustiti, da končajo delo," je za Večernji list povedal Prosinečki.

Dejstvo, da se zanj zanimajo Slovenija, BiH in Avstrija, mu godi. "To je lepo slišati, očitno nekdo spremlja, kaj sem delal," je pikro pripomnil nekdanji član Barcelone, Reala in tudi ljubljanske Olimpije, nato pa razkril glavne razloge, zakaj NOČE DELATI NA HRVAŠKEM: "Pri nas se je okoli nogometa ustvarila slaba klima. Reprezentanca se uvršča na velika tekmovanja, klubi si znajo priboriti ligo prvakov, ligo Europa, ampak narod ni neumen. Ve, kaj se dogaja, kdo vodi kolo in kdo z nogometom profitira. Treba je začeti od začetka. Priti morajo ljudje, ki nimajo madežev iz preteklosti in ki so v svoji karieri že nekaj naredili. Preprosto je treba ljudem spet vrniti vero, da je nogomet nekaj lepega in bolj poštenega, kar pri nas ne velja. Toda, na žalost, pri nas ne vidim teh ljudi, te moči ..."

Članki iz rubrike