oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 04.08.2014 11:53:29

Stojanović: Odločitev ni bila izključno moja!

Nikola Miljković
Crvena zvezda je po sedmih letih osvojila naslov srbskega prvaka. Pot do njega ji je tlakoval slovenski trener Slaviša Stojanović.
Ob prihodu je imel v Srbiji precej nasprotnikov. Težko je bilo verjeti, da bi Slovenec brez konkretnih izkušenj na mednarodni sceni, lahko z rdeče-belimi naredil tisto, kar ni uspelo mnogim pred njim. A mu je uspelo, nekdanjemu evropskemu in svetovnemu prvaku je prinesel tako želeni naslov najboljšega v državi. V enem letu, ki ga je preživel v srbski prestolnici, je na svojo stran pridobil številne ljubitelje nogometa in še posebej navijače Crvene zvezde. Kljub temu pa je rdeče-belo gnezdo po koncu sezone zapustil.

Sezona je bila turbulentna, na začetku je imel nemalo težav, po skoraj vsaki tekmi so ga mediji že menjali. Vendar se je s trdim in poštenim delom uspel obdržati in moštvo usmeriti v želeno smer. Na koncu je prišlo tudi tisto najslajše - sad trdega dela v obliki naslova državnega prvaka. Glede na to, kakšen pečat je pustil v srbskem nogometu, se ga bodo tam z veseljem (še dolgo) spominjali.

Stojanović je zdaj na zasluženem dopustu, življenje v Crveni zvezdi gre naprej brez njega. "Bilo je težko in zelo naporno. Jesenski del sezone je bil izjemno stresen, ni nam šlo po načrtih. Saj tudi ni moglo iti, ko pa nam je manjkalo toliko stvari. Ne želim se vračati v to obdobje, ki je v veliki meri pustilo posledice tudi na mojem zdravju. Zdaj sem doma, rad bi se spočil," je za srbski Sport povedal bivši slovenski selektor, in na vprašanje, ali se bo kmalu vrnil na vroč trenerski stolček, odgovoril: "Ne mudi se mi, najprej bi se rad dobro spočil. Vendar ne nameravam niti zavrniti ponudbe, ki bi odgovarjala meni in mojim ambicijam. Vendar mora priti iz dobro organiziranega okolja s pravimi ambicijami in visokimi cilji."

Pri tem je pudaril, da ima ponudbe, vendar nikoli ne hiti. Zato bo počakal tisto pravo, ki v popolnosti odgovarja njegovim željam. V zadnjih dneh je bilo mogoče slišati, da se zanj zanima ljubljanska Olimpija. "Pravim, da ponudbe so, ampak imam čas, da sprejmem pravo odločitev."

V zgodovino Crvene zvezde se je zapisal kot trener, ki je po šestih sušnih sezonah osvojil naslov državnega prvaka. Odhod iz kluba ga ni pustil ravnodušnega. "Seveda mi je po eni strani žal, ker sem odšel. Navsezadnje sem tam preživel eno leto, v katerem je bilo veliko težav, na koncu smo vse skupaj začinili z naslovom prvaka, čeprav mnogi niso verjeli, da je to mogoče. Za tako lep konec so najbolj zaslužni igralci in zvesti navijači, seveda pa tudi moji sodelavci in klubska uprava."

Kar nekoliko čudno je, da kljub osvojenemu naslovu prvaka, Stojanović vseeno ni ostal v Crveni zvezdi. Kdo ali kaj je sploh vzrok za takšno odločitev? "Prekinil sem dopust v Sloveniji in prišel v Beograd. Želel sem preveriti, kaj v klubu načrtujejo za naslednjo sezono, saj smo si izborili pravico nastopa v kvalifikacijah za ligo prvakov. Seveda se je to dogajalo pred Uefino odločitvijo, da Crveno zvezdo izloči iz evropskih tekmovanj. Vendar pa odločitev, da v nisem več trener Zvezde, ni bila izključno moja!"

Kljub vsemu se bo 44-letni Ljubljančan tudi v prihodnje z veseljem vračal na Marakano. "Zakaj pa se ne bi? Prišel bom, kadar bom lahko. V enem letu sem v Beogradu spoznal veliko prijateljev, s skupnimi močmi smo delali na šampionski vrnitvi Crvene zvezde. Zato jih bom z veseljem obiskal," je še za konec povedal Stojanović, ki ni želel govoriti o tem, da mu ob slovesu z Marakane nekateri niso želeli stisniti roke.
Galerija

Članki iz rubrike