stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 24.08.2017 12:30:46

Biatlonci v ključni fazi priprav na olimpijsko sezono

Slovenska biatlonska reprezentanca je v ključni fazi priprav za olimpijsko sezono 2018, ko sta obseg in intenzivnost treningov na najvišji ravni. Iz tega obdobja bodo tekmovalci pozimi črpali energijo, česar se vsi dobro zavedajo. Najboljši med njimi, Teja Gregorin, Jakov Fak in Klemen Bauer, se vsi pripravljajo na drugem koncu sveta.

A-reprezentanca, kjer pod vodstvom trenerja Mihe Podgornika trenirajo Miha Dovžan, Lenart Oblak, Rok Tršan in Mitja Drinovec, je skupaj s trenerjem Tomašem Kosom in njegovima varovankama Tejo Gregorin in Anjo Eržen na 12-dnevnih pripravah v avstrijskem Hochfilznu v Avstriji. Tu imajo tudi nekaj primerjave s tekmovalci tujih reprezentanc, ki tudi trenirajo na prizorišču letošnjega svetovnega prvenstva.

Kosov varovanec Klemen Bauer pa je medtem ravno končal 21-dnevne priprave v bolgarskem visokogorskem središču Belmeken, kjer je imel vrhunske pogoje za trening. Želi namreč čimbolj izkoristiti možnost višinskega treninga, ki mu je v preteklosti že prinašal dobre rezultate. Po njegovih in trenerjevih besedah so bile to ene najboljših priprav v karieri, kar je spodbudna ves pred olimpijsko sezono.


Jakov Fak, ki letos trenira pod vodstvom trenerja Uroša Velepca, pa končuje že tretji tritedenski blok priprav letos, tokrat v francoskem biatlonskem središču Bessans. Po njegovih besedah so treningi peklenski, potekajo pa brez večjih težav. Fak se počuti zelo dobro, kar je dober znak, da se po težavah vrne na zmagovalna pota.

V senci A-reprezentance se na novo sezono pripravljajo tudi mladinski reprezentanti, ki pod vodstvom Andreje Mali in Janez Mariča trenirajo večinoma na Pokljuki. Da nekoliko razbijejo monotonost in lažje vzdržijo treninge, so odšli na priprave v okolico Kobarida, v Delnice, konec septembra pa bodo skupaj z A-reprezentanco odšli v Obertilliach.

V soboto, 16. septembra, bo na Pokljuki državno prvenstvo v biatlonu, s prvim startom ob 9.30. Tekmovali bodo na tekaških rolkah v sprinterskih razdaljah, v nedeljo pa na tekmi s skupinskim startom, so sporočili iz biatlonskega tabora.

Značke: biatlon, priprave

Članki iz rubrike