podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 22.08.2017 13:32:08

Johaugova ni uspela s pritožbo, zaradi dopinga je ne bo v Pyeongchangu

reuters
Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani je danes zavrnilo pritožbo norveške smučarske tekačice Therese Johaug, ki je izpodbijala odločitev o prepovedi nastopanja zaradi dopinških očitkov. Odločitev CAS pomeni, da Johaugova ne bo smela nastopiti na olimpijskih igrah 2018 v Pyeongchangu.

Domača norveška federacija je Norvežanki februarja za 13 mesecev prepovedala nastopati, potem ko je z uporabo mazila za ustnice zaužila prepovedani clostebol. Mednarodna športna zveza je zahtevala ostrejšo kazen, 18-mesečno prepoved, kajti ni verjela njenemu zagovoru, da je prepovedan steroid zaužila z mazilom za ustnice, zaradi česar je primer romal na Mednarodno športno razsodišče.

V Lozani niso prisluhnili ugovoru norveške športnice, kar pomeni, da so se strinjali s podaljšanjem kazni, zaradi česar se bo Johaugova prisiljena odpovedati olimpijskim sanjam.



Devetindvajsetletna Johaugova je sedemkratna svetovna prvakinja ter olimpijska prvakinja. Pozitivna na doping je bila med nenapovedano kontrolo 16. septembra lani. Prepovedano snov je, kot je povedala v svojem zagovoru, zaužila z mazilom Trofodermin, ki ga je uporabljala za celjenje opeklin, ki jih je dobila med avgustovskimi višinskimi pripravami v Italiji.

CAS je v izjavi poudaril, da Johaugova ni preverila osnovnih stvari, kot so sestavine mazila na hrbtni strani zavojčka, kjer je navedeno, da mazilo vsebuje prepovedano snov, na zavojčku pa je tudi jasno dopinško opozorilo.

Značke: smučarski tek, sta

Članki iz rubrike