volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
7 14.12.2017 17:59:27

GROZLJIVE podrobnosti včerajšnjega pretepa na stadionu Partizana razkrivajo identiteto poškodovanih (video)

Profimedia
Včerajšnji navijaški incident na derbiju srbskega prvenstva med Partizanom in Crveno zvezdo še vedno odmeva. Na dan prihajajo nove in nove podrobnosti o pretepu na južni tribuni stadiona Partizana.

"Od kje si?"
"Iz Splita."
"Od kje?"
"Iz Splita."

To je bil pogovor med policistom in enim od pretepenih navijačev na stezi pod tribuno. Takrat je policist navijača pogledal izpod obrvi, zdaj je že vse jasno: v neredih je sodelovalo vsaj šest hrvaških državljanov, v glavnem članov splitskega kluba borilnih veščin. Tako njih kot tudi plačance iz Rusije, Grčije, Bolgarije in Makedonije je nekdo iz beograjskega podzemlja najel, vse z namenom, da bi prevzel nadzor nad tribuno navijačev partizana Grobarov.

lazni grobari


Sprva je kazalo, da so navijači Crvene zvezde vdrli na tribuno svojih tekmecev, potem je postalo jasno, da gre za notranje razprtije med Grobari - domnevno naj bi incident pripravili skupini Vandal Boys in Južni front, cilj napada pa je bila skupina Alcatraz. Skupina 26 oseb, ki so bili zamaskirani v enotna črna oblačila s kapucami, je bila na koncu sestavljena predvsem iz tujih najetih državljanov.

Da je bilo med njimi največ Hrvatov, danes odmeva po vsej nekdanji skupni državi. Med hudo poškodovanimi, ki so jih policisti rešili pred linčom in odpeljali na varno, je bilo mogoče prepoznati 26-letnega Anteja Firića, znanega splitskega prestopnika, ki je postal javno znan po naročenem napadu na gostilničarja s Hvara. On je bil med najbolj poškodovanimi, zaradi hudih poškodb glave in roke se zdravi v vojni bolnišnici. Po enih informacijah naj bi bil še vedno v življenjski nevarnosti.

partizan incident 2
Profimedia


Tudi nekdanji hrvaški prvak v kickboxu Damir Tovarović naj bi imel resne poškodbe. Enemu so v več kot 30 minut trajajočem brutalnem pretepu izbili vse zobe, hudo poškodovali nos in ušesa, nekomu naj bi v hrbet zarili nož. Zaradi metanja prižganih bakel iz bližine je bilo veliko opeklin.

Da gre gotovo za hrvaške državljanje, je jasno tudi po tetovaži znamenitega vukovarskega vodnega stolpa na hrbtu enega od njih.

Iz minute v minuto je vse več informacij, nekatere so resnične, nekatere le domneve. Ena takšnih je tudi domnevni pobeg enega od hrvaških poškodovancev iz vojne bolnišnice.

partizan incident 3
Profimedia

Članki iz rubrike