franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

bk
bk
0 14.06.2017 16:09:35

Srce parajoče: Na to je Draženova mama čakala kar 24 let (video)

vszi
Biserka Petrović nastopa v svežem dokumentarnem filmu o Draženu Petroviću.

Pred kratkim so na YouTubu objavili dokumentarec o Draženu Petroviću (The untold story), ki je obeležil 24. obletnico smrti košarkarskega Mozarta.

V filmu, ki traja nekaj manj kot 12 minut, je urednica in voditeljica mini dokumentarca Semra Hunter v Zagrebu govorila z Draženovo mamo Biserko, v Istambulu pa kasneje še s Hilal Edebal, eno od potnic, ki je bila 7. junija 1993 v avtomobilu, v katerem je prenehalo biti Draženovo srce.


Tedaj košarkarica Hilal je bila nekaj časa v komi, kasneje se je borila z depresijo, njeni starši so za las preprečili, da ni naredila samomora. Šele njeno raziskovanje policijskih poročil in novinarskih člankov, pa so jo pripeljali do tega, da je pred šestimi leti dognala, da je v nesreči, v kateri je izgubila ves spomin, umrl eden od najboljših košarkarjev na svetu.

Kot omenjeno, sta v dokumentarnem filmu svoje misli s Hunterjevo delili tako Biserka in Hilal, prva pa je v tem izjavila: "Moja največja želja je, da grem v Istanbul in spoznam košarkarico, ki je bila v Draženovem avtomobilu. Hotela sem izvedeti zadnje besede mojega sina. Dolga leta sem iskala to dekle, gledala sem vse tekme v Turčiji in jo iskala."

Ustvarjalci dokumentarca so seveda uslišali Biserko in tako je Draženova mama pred kratkim vendarle lahko spoznala Hilal, s katero sta se po nekaj trenutkih opazovanja tesno objeli in skupaj potočili tudi nekaj solza.

Članki iz rubrike