stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 13.06.2017 17:29:08

Ne vem, kdaj bo spet taka priložnost

ALESFEVZER.COM
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je odpotovala v Prago, kjer jo od petka do ponedeljka čakajo premierni nastopi na evropskih prvenstvih.

Tekmeci bodo Francija, Grčija in Srbija, želja slovenskih deklet pa je vsaj ena zmaga v predtekmovanju, ki bi jih peljala v repasaž in vsaj za en dan podaljšala bivanje na Češkem.

Zgodovinsko prvo tekmo na evropskih prvenstvih bo Slovenija odigrala v petek zvečer proti eni od najboljših reprezentanc na svetu, Franciji, evropskim podprvakinjam z zadnjih dveh eurobasketih. Nato jo v soboto čaka na papirju najlažji tekmec, Grčija, po dnevu premora pa v ponedeljek še Srbija, prvakinja EP 2015.

Slovenska dekleta so se na pot odpravila dobre volje, saj se zavedajo, da so enomesečne priprave opravila uspešno in prikazale nekaj vrhunskih predstav. Slovenija je od osmih prijateljskih tekem izgubila le zadnji dve proti Črni gori, vmes pa je med drugim dvakrat premagala četrtouvrščeno ekipo z zadnjega svetovnega prvenstva Turčijo ter močno Poljsko.

"Priprave so bile odlične, nismo imeli nobenih večjih težav s poškodbami, tako da komaj čakamo, da se začne prvenstvo. Za vse nas bo to neka nova izkušnja, ki se je izjemno veselimo, saj se zavedamo, da pot med šestnajst najboljših evropskih reprezentanc ni lahka in vprašanje je, kdaj bomo imeli znova priložnost za takšno tekmovanje," je dejal selektor Damir Grgić.

Slovenijo bodo na evropskem prvenstvu zastopale Rebeka Abramovič, Nika Barič, Maja Erkić, Shante Marie Evans, Tina Jakovina, Eva Lisec, Teja Oblak, Larisa Ocvirk, Sandra Piršič, Annamaria Prezelj, Tina Trebec in Živa Zdolšek.

"Zavedati se moramo, da imamo v Sloveniji 20, morda 30 dobrih košarkaric, kar je zanemarljivo v primerjavi z reprezentancami, s kateri bomo igrali na evropskem prvenstvu. V kvalifikacijah nas je krasila borbenost ter ekipni duh in tega se bomo držale tudi na evropskem prvenstvu. Vsaka igralka bo brez dvoma dala ob sebe maksimum, hkrati pa bo skušala pomagati soigralki. Na prvenstvo gremo brez visokih ciljev, če se nam bo ponudila priložnost za zmago, pa jo bomo zgrabile z obema rokama," pa je dejala kapetanka reprezentanca Maja Erkić.

Direktorica reprezentance Alenka Škreblin je pred odhodom v Prago dodala: "Naša ekipa je skupek mladosti in izkušenosti, predvsem pa gre za luštno skupino deklet, ki se odlično razumejo, so polne energije in smeha. V hecu lahko rečem, da sploh ne gre za pravo žensko športno ekipo, temveč za klapo prijateljic, ki so odlično vodene in ki tudi z veseljem in energijo sodelujejo s strokovnim štabom."

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike