901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
1 27.02.2024 22:27:22

Hokejisti Olimpije visoko zmagali in prestavili odločitev na zadnjo tekmo

HC PUSTERTAL/IWAN FOPPA
Hokejisti SŽ Olimpije so v drugi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v končnico lige ICEHL premagali Pustertal s 6:2 (1:1, 3:0, 2:1). Izid v zmagah je izenačen na 1:1, odločilna tretja tekma bo v četrtek v Brunicu.

* Dvorana Tivoli, gledalcev 3000, sodniki: Piragić, Zrnič (glavna), Hribar, Zgonc.
* Strelci: 0:1 Catenacci (Petan, Hannoun, 8.), 1:1 Mahkovec (Dodero, 19.), 2:1 Mahkovec (Pance, Gooch, 27.), 3:1 Simšič (Mahkovec, Ćosić, 32.), 4:1 Leskinen (Predan, Zajc, 35.), 4:2 Morley (Akeson, Ege, 42.), 5:2 Zajc (Gooch, Stojan, 59.), 6:2 Sodja (Beričič, 60.)
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 12, Pustertal 8.

Ljubljančani so se pred današnjim obračunom v Tivoliju znašli v položaju, ko so morali za podaljšanje sezone nujno zmagati. Na prvem dodatnem dvoboju v nedeljo so v gosteh klonili z 0:3 in še en poraz bi pomenil slovo. Na koncu so z lepo in učinkovito predstavo odločitev o udeležencu končnice prestavili na četrtek.


Ljubljančani so na prejšnji tekmi prvič v koledarskem letu ostali brez doseženega gola, a v napovedi pred tekmo so bili v domačem taboru odločeni, da današnja tekma ne bo zadnja v sezoni lige ICEHL.

Začetek je bil silovit, domači so v prvih petih minutah stisnili tekmece pred njihov gol, lepi priložnost pa sta imela Miha Zajc in Žiga Pance. A zadetka ni bilo, potem pa so imeli gostje dva zaporedna "power-playa". Prvega so domači ubranili, pri drugem pa je vratar Lukaš Horak klonil in Ljubljančani so spet lovili zaostanek. Pustertal je imel v prvem delu še eno prednost igralca več, a je ostala neizkoriščena, po drugi strani pa so do prednosti 5-4 pred koncem prišli tudi zeleno-beli. In jo tudi izkoristil, Marcel Mahkovec je z natančnim strelom ob vratnici premagal Andreasa Bernarda.

Sledila je odlična druga tretjina za domače moštvo. Začel je eden današnjih junakov domače ekipe Mahkovec, ko je zadel za prvo vodstvo le nekaj sekund po koncu kazni Pustertala. Tudi Južni Tirolci niso bili brez priložnosti, a je vse nevarne ploščke ustavil Horak. V 32. minuti pa je Nik Simšič s slalomom med branilci gostov in natančnim strelom pod prečko poskrbel za 3:1. Pritisk so domači nadaljevali, imeli še eno prednost 5-4 in jo izkoristili, v polno pa je zadel Ville Leskinen.

A kljub lepi prednosti tekma še ni bila odločena. V zadnji tretjini so gostje hitro znižali, potem pa močno pritiskali in Ljubljančani so v določenih obdobjih zelo trpeli, reševal pa jih je Horak. Pance, Leskinen, Charlie Dodero in Trevor Gooch so imeli sicer zrele priložnosti, plošček pa dolgo ni šel v gol. Šele ob koncu, ko so gostje tvegali brez vratarja, je za potrditev zmage zadel Miha Zajc, v zadnji minuti pa so zeleno-beli zadeli še enkrat, ko se je vratar že vrnil na svoje mesto.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike