nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA, bk
STA, bk
0 25.02.2024 20:34:37

SŽ Olimpija s porazom iz Brunica, zmajem večer pokvarila bivši enhaelovec in vratar

HC PUSTERTAL/IWAN FOPPA
Hokejisti SŽ Olimpije so na prvi tekmi kvalifikacij za končnico lige ICEHL v gosteh izgubili proti Pustertalu, ki je v Brunicu zmagal s 3:0 (1:0, 1:0, 1:0). Ekipi igrata na dve zmagi.

Pustertal - SŽ Olimpija 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
* Dvorana Intercable Arena, gledalcev 2317, sodniki: Hronsky, Smetana (glavna), Durmis, Konc.
* Strelca: 1:0 Catenacci (Petan, 7., PP1), 2:0 Stanton (Mantinger, 34., SH1), 3:0 Catenacci (Hannoun, 45., PP1).
* Kazenske minute: Pustertal 10, SŽ Olimpija 8.

Pustertal je bil po rednem delu uvrščen na 8. mesto, zmaji pa so bili tik za njim. Gostitelji so povedli v sedmi minuti, ko je pred golom plošček spretno v mrežo SŽ Olimpije preusmeril v Kanadi rojeni Daniel Catenacci, nekdanji enhaelovec, in to le sekundo pred tem, ko bi se na led vrnil izključeni Trevor Gooch. Z 1:0 se je tudi končala uvodna tretjina, v kateri so domači sprožili tri strele več od gostov (11:8), a slednjim enkrat tudi številčne prednosti ni uspelo izkoristiti.


V drugi tretjini so ljubljanski hokejisti po nevarnejšem začetku gostiteljev v drugem delu druge tretjine ne le vzpostavili ravnotežje v napadu, ampak sprožili pet strelov več. Izid je ostal nespremenjen tudi po eni izključitvi na vsaki strani. Olimpija je imela tudi tretjo priložnost z igralcem več na ledu, a te ni izkoristila.

Ravno obratno, v začetku 34. minute je bil uspešen Kanadčan Ryan Stanton, ki je Lukaša Horaka ukanil, ko je SŽ Olimpija igrala v power playu. Slabi dve minuti pred koncem drugega dela je bil drugič zaporedoma v dobrih treh minutah na klopi za kaznovane Dean Zachary, a tudi te priložnosti Ljubljančani niso kaznovali.

Sedmi strel na gol v zgolj dobrih štirih minutah zadnjega dela so domači pretvorili v vodstvo s 3:0. Spet je bil v uspešen Catenacci, ko je s strelom na prvo izkoristil drugo od treh številčnih premoči dotlej. Ljubljančani so do konca tretjine izenačili razmerje v strelih v tem delu na 12:12, a jim vratarja domačih Jacoba Smitha ni uspelo premagati.

Južnotirolski volkovi so tako vpisali prvo zmago. Druga tekma teh dveh ekip bo v torek ob 19.15 v ljubljanskem Tivoliju, morebitna odločilna tretja pa v četrtek, 29. februarja, v Brunicu. V drugem paru kvalifikacij je v Innsbrucku s 6:3 na prvi tekmi zmagal Vorarlberg.

Značke: hokej, sz-olimpija

Članki iz rubrike