ŠPORTNI SVET - DOBRODELNI BLED

Blejska promenada, 28. september 2019

PRIDRUŽITE SE NAM NA DOBRODELNO OBARVANEM BLEDU!

Dogodek Športni Svet, ki se večkrat letno odvija na različnih lokacijah po Sloveniji, bo tokrat v duhu dobrodelne note gostoval na Bledu in ponovno narisal nasmeh na obraz družinam otrok s posebnimi potrebami.

Časopis Novice Svet24 in Radio Veseljak bosta v soboto, 28. septembra, na idilični Blejski promenadi, vse od 8. ure dalje poskrbela, da se šport in dobrodelnost ponovno združita in poskrbita za zabaven, športno obarvan dan, ki bo razvedril obiskovalce vseh generacij. Za zabavo bo poskrbela tudi simpatična Tanja Žagar!

Nordijska hoja od jezera, mimo Blejskega gradu po prekrasni okolici, tek okoli jezera za pokal Gorenjska, moj planet ali cici tek po promenadi bo na voljo za vse športnike po duši. Pridružite se nam ali pa zgolj navijajte, se zabavajte ob zabavnem in glasbenem programu, sodelujte v dobrodelni športni dražbi, obiščite stojnico in izberite kakšnega od izdelkov na donacijski stojnici in s tem pomagajte družinam otrok s posebnimi potrebami.

Vsi sodelujoči prejmejo tudi darilno vrečko, brezplačni topli obrok in majico.

Se vidimo na Bledu!

Udeležite se lahko:

  • Nordijske hoje (5km)
  • Humanitarnega teka
    za pokal Gorenjska, moj planet (12 KM)
  • Cici teka za najmlajše (200 M)
  • Teka z družinami otrok s posebnimi potrebami (200 M)
  • Dobrodelne dražbe športnih dresov znanih slovencev
  • Razglasitve zmagovalcev turistične patrulje
  • Nastopa Tanje Žagar
Svet24 logo aktual partner logo merkur partner logo happy_med partner logo euroton partner logo dana partner logo vzajemna partner logo

Dogajanje v Bledu:

8.00 Odprtje prijavnega prostora
9.30 Nordijska hoja (5km)
11.30 Razglasitev zmagovalcev Turistične patrulje
12.00 Prihod družin otrok s posebnimi potrebami
12.30 Glasbeni program
13.15 Cici tek za najmlajše (po promenadi)
13.30 Humanitarni tek za pokal Gorenjska, moj planet (12 km)
13.35 Tek/hoja z družinami otrok s posebnimi potrebami (po promenadi)
14.30 Glasbeni program
17.00 Konec prireditve

Prijava na:

Zahvaljujemo se vam za prijavo
Predprijava 15 EUR, na dogodku 20 EUR Prijavnina: BREZPLAČNO
Prišlo je do napake. Preverite podatke na obrazcu.

Trase

Nordijska hoja:

Start na centralnem prizorišču ob Blejskem jezeru pod Festivalno dvorano. Od tam pot poteka po zahodni strani jezera pod grajskim hribom (Veslaška promenada) do odprtega kopališča, kjer se odcepimo na označeno utrjeno pot po gozdnatem pobočju na Blejski grad. Na ploščadi pred gradom, v prijetni senci z razglednimi točkami, opravimo skupinsko vodene gimnastične vaje in prikažemo nekaj tehnik uporabe palic med hojo. Pot nadaljujemo po Višcah - gozdna pot do potoka Jezernica ga prečkamo in se po lokalni cesti (pločnik cca 200m) začnemo spuščati proti Mali Zaki z etapnim ciljem v Veslaškem olimpijskem centru. Od tod se po krajšem postanku vrnemo na prireditveni –izhodiščni prostor ob obali jezera (glej pohod 3.5km). Zanimivosti: panoramski pogled na otok, hrib Stražo, vilo Bled, pogled na odprto grajsko kopališče nato iz posameznih oglednih mest na pobočjih gradu pogled jugovzhodno do Doline Save Bohinjke-Babji zob, do severovzhodnega pogleda na Karavanke in nekaj okoliških vasi. Iz poti ob zahodnem delu gradu gledamo na severu na Stol in Karavanški greben proti Jesenicam, na zahod vidimo v smeri Višeljnice, Homa, Boršča in Mežaklje ter na jugozahod proti Pokljuški planoti z Julijskimi Alpami v ozadju. Srečamo se s potokom Jezernica največji pritoka Blejskega jezera. Ob postanku si bomo ogledali veslaški center ves čas ob poti pa se srečevali z labodi, račkami, blejskimi plenami, čolni, supi in v vodi videli tudi kakšno izmed veliko vrst rib, ki živijo v jezeru.

Pot ni zahtevna, poteka v večini po pogozdenih pobočjih, po 500 metrih ima vzpon cca 100 višinskih metrov na grajski hrib, nato se postopno spušča do nivoja jezera. Za pomoč in celovitost gibanja telesa pri hoji uporabljamo palice za nordijsko hojo, potrebujemo primerno športno obuvalo ali pohodne čevlje, mali nahrbtnik, kakšno rezervno majico in napitek.

Dolžina proge: 5 km

Trajanje: do 2 uri

Otroški tek

Cici tek, ki tudi najmlajšim omogoča, da rekreacijo združijo z dobrodelnostjo, se bo prav tako odvil na idilični Blejski promenadi, po kateri bodo predšolski otroci in šolarji lahko odtekli 200 m po promenadi od startnega loka in nazaj ter se ob tem neverjetno zabavali, hkrati pa bili tudi dobrodelni. Pred in po teku pa bo zanje zagotovo največjo atrakcijo predstavljala prelepa narava, prijezerna lokacija, labodi, ribe in številne druge živali.

Dolžina: 200m

S podpisom potrjujem, da so vsi podatki v prijavnem obrazcu resnični. Izjavljam, da sem zdrav(a), vsestransko pripravljen(a) za tekmovanje in da sem opravil(a) zdravniški pregled. Upošteval(a) bom vsa navodila organizatorja. Tekmoval(a) bom na lastno odgovornost. Seznanjen(a) sem z nevarnostmi in tveganji, do katerih lahko pride med tekmovanjem, in izjavljam, da v primeru kakršnekoli škode, ki bi jo utrpel(a) v zvezi z udeležbo na tej prireditvi, ne bom tožil(a) ali zahteval(a) nadomestila od organizatorja oziroma od občine Bled. Strinjam se, da Event24 d.o.o., uporabi osebne podatke, ki sem jih vnesel(a) na ta obrazec, za splošne administrativne objave, povezane z mojim sodelovanjem na tej prireditvi. Soglašam, da lahko vse podatke iz te prijavnice in rezultate tekmovanja objavijo v sredstvih javnega obveščanja in na spletnih straneh prireditve, vključno z mojimi fotografijami, filmskimi in video posnetki, intervjuji ipd., ne da bi zato potrebovali moje posebno dovoljenje. Seznanjen(a) sem, da organizator ni odgovoren za kakršnokoli izgubo, materialno škodo, druge zahtevke, izdatke ali stroške, ki bi nastali v zvezi z mojim sodelovanjem na prireditvi. Organizator bo osebne podatke udeležencev uporabljal in shranjeval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (UL RS, št. 86/2004 do 94/2007). Z udeležbo udeleženec(ka) dovoljuje, da organizator navedene osebne podatke hrani in obdeluje v svojih zbirkah neomejeno oziroma do preklica pisne privolitve udeleženca(ke). Udeleženec(ka) ima vse pravice skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (UL RS, št. 20/1998 do 126/2007).

Tek

Humanitarni tek, na katerem se družita rekreacija in dobrodelnost, bo ponudil tudi prelep razgled, saj tekaška trasa poteka okoli idiličnega Blejskega jezera. Start za tekače bo na Blejski promenadi, tek pa se nadaljuje mimo Male in Velike Zake, vse naokrog pod Vilo Bled in nazaj do blejske promenade. Tekačemomogoča pravo doživetje v naravi, saj ponuja neverjetno pašo za oči.

Dolžina: 12 kilometrov (2 kroga)