Intercet – lesnoobdelovalni stroji za profesionalce

K.A.
24. 5. 2022, 12.45
Posodobljeno: 7. 6. 2022, 10.16
Deli članek:

Intercet
Lesnoobdelovalni stroji

V času, ko so zaloge kakovostnega lesa vse manjše, cena lesa pa raste v nebo, je vrhunska tehnologija obdelave lesa, ki temelji na optimizaciji in digitalizaciji, ključna za dolgoročno prednost pred konkurenco. V Intercetu smo že več kot 30 let predani razvoju lesnoobdelovalne tehnologije, zato zastopamo najkakovostnejše blagovne znamke na tem področju.

e245c7f051cfe642efe3a41fe936e79a.jpeg

Obdelava lesa po meri najzahtevnejših

Nemško podjetje Weinig je po vsem svetu sinonim za kakovost, robustnost in vrhunsko tehnologijo na področju obdelave lesa. V svoji stoletni tradiciji narekujejo tempo in krojijo razvoj branže obdelave lesa. To potrjuje več kot 150.000 prodanih strojev po vsem svetu. V Intercetu smo zastopniki za Weinigove tehnologije za Slovenijo in Hrvaško. Pri tem tesno sodelujemo z Weinigovimi ekipami in ves čas izmenjujemo znanja. Skobeljni stroji, stroji za dolžinsko spajanje, krožne žage, stroji za izdelavo oken in ostali stroji za obdelavo lesa. Vedno smo korak pred konkurenco.

b078fac695323026741c6dd555ba680b.jpeg

Optimizacija odsesovanja za prihranek električne energije

Energetska kriza in vse višje cene električne energije so še bolj izpostavile dejstvo, da je električna energija ogromen strošek v panogah, ki zahtevajo odsesovanje. Po raziskavah ta podjetja kar 40 % vse električne energije porabijo prav za odsesovanje. Še bolj šokanten podatek je, da se velik del te energije porablja v prazno. Klasični sistem za odsesovanje namreč delujejo zelo neracionalno in se tekom delovanja ne prilagajajo potrebam strojev. Rešitev za to je inteligentno odsesovanje s sistemom DESA.

DESA optimizira delovanje odsesovalnih sistemov tako, da v povprečju prihrani kar 67 % električne energije, pri tem pa je odsesovanje bolj učinkovito, zmanjšajo se emisije CO2, zmanjša se obremenitev s hrupom in podaljša življenjska doba filtrov. DESA se lahko namesti na že obstoječe odsesovalne sisteme in zato predstavlja pametno investicijo, ki se v povprečju povrne v 6 do 24 mesecih.

dd1127072394554125639ec839052b00.jpeg

Enostaven prehod na digitalizacijo

Industrija 4.0 s popolnim nadzorom strojev v lesni industriji ni več vprašanje časa, ampak je izziv sedanjosti. Prehod na digitalizacijo proizvodnje predvsem omogoča boljše odločitve pri načrtovanju virov, izrabe razpoložljivosti strojev, upravljanja z naročili, zmanjša število izpadov zaradi zastojev ter je odlično orodje za pokalkulacije. Posledice so boljša učinkovitost proizvodnje, optimizacija porabe virov ter zniževanje stroškov proizvodnje. V Intercetu smo razvili aplikacijo Intercet Strateg 4.0, ki našim strankam omogoča enostaven pregled nad stroji različnih proizvajalcev. Za proizvodnje, kjer ključne naloge opravljajo Weinigovi stroji, pa nudimo aplikacijo Weinig AppSuite za poglobljen nadzor delovanja strojev. Vse pridobljene podatke pa lahko integriramo v obstoječe ERP sisteme podjetij glede na želje kupcev.

Podpora skozi celoten življenjski cikel stroja

Vrhunski prodajno-tehnični svetovalci in lastna servisna ekipa so ene od Intercetovih največjih prednosti. Naši servisni tehniki se ves čas šolajo pri naših dobaviteljih, zato je hiter in kakovosten servis z rezervnimi deli našim strankam na voljo skozi celoten življenjski cikel vsakega stroja. Prav tako vam pomagamo pri zagonu stroja, šolanju vaših zaposlenih za delo s strojem in smo kot podpora na voljo pri vseh izzivih, na katere naletite pri nadgradnji in posodobitvi proizvodnje.

Preizkusite naše stroje v živo

A ne verjemite le na besedo. Vabimo vas, da naše stroje in tehnološke rešitve preizkusite v živo. Vabljeni v naš prodajno-razstavni salon v Šenčurju, kjer so vam stroji na voljo za preizkus, tudi z vašimi lastnimi materiali. Pokličite nas (04 2711 550) ali nam pišite (info@intercet.si), da vam bodo v izbranem terminu na voljo tudi naših prodajno-tehnični svetovalci, ki bodo poiskali najboljšo rešitev za vaš izziv v lesnoobdelovalni industriji. Dobrodošli v prihodnost vašega podjetja!

46f50c0a9b7ba9c1efe28934bb96fa79.jpeg

Ne pozabite si ogledati naših novic in referenc.