Novice / Svet

sarah sanders

Trump ostal brez svetovalke

J.P./STA
13. 6. 2019, 22.28

Odstopila je svetovalka ameriškega predsednika za odnose z javnostmi Sarah Sanders, je na družbenem omrežju Twitter zapisal Donald Trump.

donald trump

Trump princa Charles označil za princa kitov

J.P./STA
13. 6. 2019, 21.46

Ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu se je zatipkalo v tvitu, v katerem je pisal o nedavnem srečanju z britanskim princem Charlesom.

tanker, omanski zaliv

Američani prepričani, da je incident v Omanskem zalivu zakrivil Teheran

J.P./STA
13. 6. 2019, 19.01

Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je danes ostro obsodil kakršnekoli napade proti civilnim ladjam.

Boris Johnson

Naslednik Therese May že znan? Boris Johnson suvereno osvojil največ glasov

S.R./STA
13. 6. 2019, 14.59

Nekdanji britanski zunanji minister Boris Johnson je v prvem krogu glasovanja o novem vodji konservativne stranke dobil največ, 114 glasov. Sedanji zunanji minister Jeremy Hunt je na drugem mestu prejel "le" 43 glasov.

julian assange aretacija

Nalog je podpisan: Assangeu grozi izročitev ZDA

A.S./STA
13. 6. 2019, 13.26

Britanski notranji minister Sajid Javid je danes dejal, da je v sredo podpisal nalog za izročitev ustanovitelja Wikileaksa Juliana Assangea ZDA. V petek bo Assange zaslišan še na sodišču, ki bo dokončno odločilo o njegovi izročitvi.

kumrovec1

Hrvati jugoslovansko politično šolo v Kumrovcu prodali Kitajcem

A.S./STA
13. 6. 2019, 12.34

Kitajska nepremičninska družba Zhongya je nova lastnica nekdanje jugoslovanske politične šole v Kumrovcu. Hrvaška vlada je namreč na današnji seji odločila, da bodo poslopje, v katerem je obratoval tudi hotel, prodali kitajskemu vlagatelju, ki se je edini prijavil na javni razpis in ponudil nekaj več kot 14 milijonov kun (1,9 milijona evrov).

zikuan

VIDEO: Redi se, da bi svojemu očetu daroval kostni mozeg in mu rešil življenje

A.S.
13. 6. 2019, 11.49

Zikuan je 11-letni kitajski deček. Je najstarejši otrok od treh v družini, njegovo početje pa je številnim orosilo oči. Zikuanov oče ima levkemijo, deček pa je imel premalo kilogramov, da bi mu lahko daroval kostni mozeg. Sedaj je več kot petkrat na dan, da bi zdravniki le opravili poseg.

norveški tanker

Pred obalo Omana napadli dva tankerja

A.S./STA
13. 6. 2019, 11.04

Pred obalo Omanskega zaliva sta bila danes očitno napadena dva tankerja, ki ju je zajel ogenj, posadki obeh ladij pa so morali evakuirati. Za kakšne vrste incident je na tej zelo pomembni pomorski poti iz Perzijskega zaliva šlo, še ni jasno.

Brittany Zamora

Pohotna učiteljica spolno občevala s 13-letnim učencem; ogorčeni starši: uničila mu je otroštvo

R.T.
13. 6. 2019, 10.55

28-letna Brittany Zamora je priznala, da je spolno občevala z enim od učencev. Sedaj ji grozi 30 let zaporne kazni. Starši so ogorčeni in zahtevajo 2,5 milijona dolarjev odškodnine, ker je sinu uničila otroštvo.

otroško kolo_otrok

77-letnik zbil otroka, ga hudo poškodoval in pobegnil; izdala ga je pozabljena tablica z registrskimi oznakami

A.S.
13. 6. 2019, 09.17

Kot poročajo hrvaški mediji, je v sredo nekaj pred 19. uro 77-letni voznik zbil dva dečka na kolesih v hrvaški Koprivnici. Voznik je hudo poškodoval enega od otrok in pobegnil s kraja nesreče. Policisti pa so ga včeraj izsledili in priprli.

velika kladusa, migranti

Kriminalna skupina v Črni Gori tihotapila migrante

A.S./STA
13. 6. 2019, 08.39

Črnogorska policija je v sredo sporočila, da so v operaciji Azil prijeli 11 oseb, ki so tihotapile begunce iz Albanije preko Črne gore ter Bosne in Hercegovine proti državam zahodne Evrope. Kot so potrdili, so aretirali tudi organizatorje mednarodne skupine tihotapcev, medtem ko dva člana kriminalne združbe še iščejo.

istospolne poroke

Ekvador odobril istospolne poroke

A.S./STA
13. 6. 2019, 08.34

Ekvadorsko ustavno sodišče je v sredo odobrilo možnost sklepanja zakonskih zvez med istospolno usmerjenimi partnerji. Gre za zgodovinsko odločitev v tej tradicionalno katoliški in konservativni južnoameriški državi, ki se je tako v regiji pridružila Argentini, Braziliji in Kolumbiji.

truplo, iskalna akcija, ciper, množični morilec,

FOTO: Na dnu jezera na Cipru našli truplo otroka, sedme žrtve serijskega morilca

A.S.
13. 6. 2019, 08.16

Po večtedenski preiskavi je ciprska policija na dnu jezera blizu Nikozije našla truplo otroka. Najverjetneje gre za filipinsko deklico, sedmo žrtev serijskega morilca.

lažni zuckerberg

VIDEO: Lažni posnetki ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga ne bodo odstranjeni

A.S./STA
13. 6. 2019, 07.21

Na Facebooku krožijo tudi lažni oziroma prirejeni videoposnetki ustanovitelja in glavnega izvršnega direktorja Marka Zuckerberga, vendar pa ta družbeni medij trdi, da jih bo obravnaval tako kot vse druge. To pomeni, da jih ne bo odstranil, tako kot ni odstranil prirejenih posnetkov "pijane" Nancy Pelosi.

duhovnik, katoliška cerkev

Cerkev v ZDA uvaja telefonsko linijo za prijave zlorab

A.S./STA
13. 6. 2019, 07.10

Ameriška škofovska konferenca katoliške cerkve je drugi dan letnega zasedanja v sredo v Baltimoru sprejela odločitev o ustanovitvi posebne telefonske linije za prijave spolnih zlorab duhovnikov ali prikrivanja teh dejanj s strani škofov. Prijave bo zbirala neodvisna ustanova in jih posredovala regionalnim nadzornim škofom.

di maio, conte, salvini

Italiji zaradi previsokega dolga grozi kazen

B.K./STA
12. 6. 2019, 19.47

Evropski komisar za gospodarske in finančne zadeve Pierre Moscovici je Italijo danes pozval, naj predstavi ukrepe, s katerimi bi se lahko še izognila kazni zaradi prekomernega dolga. "Pripravljeni smo na pogajanja, vendar pa ne smemo izgubljati časa," je dejal komisar.

jahta yas

Arabski princ v Dubrovniku zapil toliko, da ni mogel plačati

R.T.
12. 6. 2019, 19.20

Elitni gostje, ki so na obalo prišli s križarke, so obnemeli ob izstavljenem računu.

mehiška policija,

Novinarko do smrti ustrelili na pragu doma

B.K.
12. 6. 2019, 17.51

Samo letos so jih umorili že šest.

julian assange aretacija

Izročitev Assangea ZDA vse bližje

B.K./STA
12. 6. 2019, 17.16

Velika Britanija je iz ZDA tudi uradno prejela nalog za izročitev ustanovitelja Wikileaksa Juliana Assangea, je danes potrdilo britansko notranje ministrstvo.

guy verhofstadt

Evropski liberalci spremenili ime v Prenovimo Evropo

B.K./STA
12. 6. 2019, 16.28

Politična skupina liberalcev (Alde) je danes spremenila svoje ime v Prenovimo Evropo, kar je bilo tudi njihovo predvolilno geslo.

macron, trump, drevo

Macron bo Trumpu v dar dal novo drevo

A.S./STA
12. 6. 2019, 15.15

Francoski predsednik Emmanuel Macron je napovedal, da bo svojemu ameriškemu kolegu Donaldu Trumpu poslal novo drevo, potem ko se je ta teden izvedelo, da se je njuno drevo prijateljstva posušilo. Ob tem je v torek v pogovoru za švicarsko televizijo zavrnil ugibanja, da nesrečno drevo simbolizira slabšanje odnosov med državama.

AmancioOrtega

Peti najbogatejši zemljan in lastnik Zare z rekordno prodajo

A.S,/STA
12. 6. 2019, 13.33

Španski tekstilni velikan Inditex, ki ima v lasti verigo trgovin Zara, je v prvem četrtletju poslovnega leta na račun boljše spletne prodaje dosegel rekordne prihodke in povišal dobiček. Med februarjem in aprilom je prihodke na letni ravni povečal za pet odstotkov na 5,9 milijarde evrov, čisti dobiček pa za 10 odstotkov na 734 milijonov evrov.

Boris Johnson

Pod njegovim vodstvom bo Velika Britanija EU zapustila 31. oktobra

J.P./STA
12. 6. 2019, 13.29

Nekdanji britanski zunanji minister Boris Johnson je danes uradno začel kampanjo za naslednika Therese May na čelu britanske konservativne stranke in s tem novega britanskega premierja.

menu, hrvaška

Hrvaški gostinec odkril vzrok za visoke cene na Hrvaškem

A.S.
12. 6. 2019, 12.24

En od hrvaških gostincev je dal na začetku jedilnika izpisati vse obdavčitve in prispevke, ki jih mora plačati državi in slednje parafraziral s sloganom: »Majhna država z visokimi davki«.

tijuana, migranti, mehika

Mehika ima zgolj 45 dni časa, da zajezi tok migrantov

A.S./STA
12. 6. 2019, 10.32

Mehika je v torek začela izvajati dogovor z ZDA, katerega namen je zaustaviti pritok migrantov iz Mehike v ZDA. Na mejo z Gvatemalo bodo poslali 6000 pripadnikov nacionalne garde. Za to, da občutno zmanjšajo število migrantov, ki pridejo do ameriško-mehiške meje, imajo 45 dni časa. Če jim to ne bo uspelo, bo Mehika razglašena za varno državo.