Aktualne novice

državni zbor
Odločeno

Posvetovalni referendumi kljub zadržkom SD sočasno z evropskimi volitvami

Državni zbor je danes določil datum izvedbe posvetovalnih referendumov o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu in o rabi konoplje. Referendume je razpisal za 9. junija, pri čemer bodo roki za referendumska opravila začeli teči 6. maja.

sd, kandidati, evropske volitve
Kandidatna lista

Nosilec liste Nemec, Brglez zadnji, Fajonova ostaja doma

Kandidatno listo in program za evropske volitve so danes potrdili še Socialni demokrati. Na čelu bo evropski poslanec Matjaž Nemec, zunanja ministrica in nekdanja predsednica SD pa se v tekmo ne bo podala.

Aleksander Lukašenko
Obtožbe

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

Beloruski šerif Aleksander Lukašenko je danes znova spregovoril o razlogih za to, da je Rusiji dovolil namestitev jedrskih raket na ozemlju Belorusije.

labod
H5N1

Pri labodu v Prekmurju potrdili ptičjo gripo

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je danes sporočila, da so pri labodu grbcu v Prekmurju potridli visoko patogeno aviarno influenco.

Mint Butterfield
Pogrešana

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

V San Franciscu iščejo 16-letno hčerko milijarderja ter soustanovitelja spletnih platform Flickr in Slack Stewarta Butterfielda. Nazadnje so jo videli v nedeljo zvečer.

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Spregovoril Žakelj

Poslanca NSi na policiji le dan po odstopu Hajdinjaka preverjala, ali mu prisluškujejo

Sum zlorabe parlamentarne komisije: poslanca NSi Janez Žakelj in Matej Tonin sta že lani jeseni na policiji preverjala, ali kriminalisti prisluškujejo nekaterim osumljencem v preiskavi poslov Darsa, med katerimi so tudi člani stranke. O zadevi je danes v izjavi za javnost spregovoril tudi predsednik parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Žakelj.

Vreme

5 °C

Oblačno

Delno oblačno

sobota, 27. 4

3 / 18 °C

Oblačno

nedelja, 28. 4

6 / 23 °C

Delno oblačno

ponedeljek, 29. 4

7 / 25 °C

Novice iz Slovenije

Prikaži več

Novice iz sveta

Prikaži več