Televizija

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

Alesh Maatko
20. 5. 2024, 08.00
Posodobljeno: 20. 5. 2024, 20.23
Deli članek:

21. maja prihaja na POP TV že 17. sezona priljubljenega Gorskega zdravnika!

POP TV
V seriji Gorski zdravnik blesti 54-letni igralec Hans Sigl (na sliki desno), ki je pred sedmimi leti prišel na obisk v Slovenijo, kjer ga je v Šiški pričakalo več tisoč ljudi.

Slovo prve sezone slovenske uspešnice Skrito v raju na POP TV odpira prostor novim zapletom priljubljenega Gorskega zdravnika. Od 21. maja dalje ob 20. uri vas, dragi bralci in bralke, dr. Gruber skupaj s svojo družino in novimi zapleti pričakuje med idiličnimi avstrijskimi gorami. Gorski zdravnik Martin Gruber se torej vrača na POP TV v novi, že 17. sezoni priljubljene serije. Tudi tokrat bo priskočil na pomoč ljudem, ki se bodo znašli v težavah v gorskem svetu, medtem ko se bo tudi sam moral soočiti s preglavicami v zasebnem življenju ter poskrbeti za prihodnost svoje družine.

Igralec Hans Sigl, ki je pred leti s svojim obiskom Slovenije povzročil neverjetno navdušenje, je med gledalci še vedno izjemno priljubljen. Na POP TV so deževala vprašanja, kdaj bomo lahko gledali novo sezono. »Trudimo se prisluhniti željam naših gledalcev, ker program ustvarjamo zanje. Izjemno smo veseli in počaščeni nad odzivom serije Skrito v raju, z enakim navdušenjem pa pričakujemo tudi novo sezono Gorskega zdravnika. Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega, zato jih bomo z novimi zgodbami razvajali od konca maja dalje,« je povedala Danica Knego, programska direktorica Pro Plus.

Igralska zasedba v bolj ali manj enaki postavi na Tirolskem snema serijo že od leta 2008, vmes so pobrali tudi nekaj televizijskih nagrad, mestece Ellmau pa je postalo pomembna destinacija filmskega turizma. Da so gore tako ali drugače blizu glavnemu igralcu, je dokazal tudi na obisku pri nas, ko se je odpravil na Šmarno goro. Morda pa je zvonček želja, na katerega je pozvonil, uresničil željo po novi sezoni.