Na zabavi

V tretje je šlo rado kljub zlomljenemu prstu

Teja Pelko
20. 11. 2023, 08.00
Posodobljeno: 26. 11. 2023, 11.09
Deli članek:

Na Mali sceni Mestnega gledališča ljubljanskega so prejšnji teden po dveh odpovedih zaradi bolezni le premierno uprizorili črno komedijo Josepha Kesselringa Arzenik in stare čipke v novem prevodu Alenke Klabus Vesel.

arhiv MGL
Pri 97 letih še vedno zelo vitalna Ivanka Mežan je pred leti tudi sama nastopila v predstavi Arzenik in stare čipke, takrat v režiji Borisa Cavazze in v koprskem gledališču.

Čeprav bi se kaj lahko zgodilo, da bi tudi ta odpadla, saj si je Tomo Tomšič na nedeljski vaji zlomil mezinec na levi roki, a se je kljub temu odločil, da bo igral.

arhiv MGL
Igralka Judita Zidar je z zanimanjem prisluhnila mnenju režiserja in upokojenega profesorja dramske igre Dušana Mlakarja.

Uprizoritev več kot osemdeset let starega besedila o čudaški družini Brewster je režirala Nina Ramšak Marković, avtor priredbe, dramaturg in glasbeni opremljevalec je bil Milan Ramšak Marković, nastopili pa so Judita Zidar, Mirjam Korbar, Gašper Jarni, Matevž Sluga, Filip Samobor, Matic Lukšič, Klara Kuk, Jožef Ropoša, Jaka Lah, Tomo Tomšič in Tanja Dimitrievska, ki so občinstvo dodobra nasmejali, hkrati pa potrkali tudi na njihovo vest oziroma opozorili na aktualne razmere v svetu in na preteklost, iz katere se še vedno nismo ničesar naučili.

arhiv MGL
Igralka Anuša Kodelja, režiserka Nina Ramšak Marković ter dramaturg in bodoči režiser Jaka Smerkolj Simoneti so se razveselili srečanja.

arhiv MGL
Jaka Lah je požel številne komplimente tako za svoj videz kot za zaključni monolog, ki ga je sam sestavil - med drugim tudi od asistenta dramaturga Tilna Oblaka.

arhiv MGL
Igor Samobor je bil navdušen nad igro svoje kolegice Mirjam Korbar.

arhiv MGL
Igralka Eva Jesenovec je bila tokrat v vlogi gledalke, po uprizoritvi pa je poklepetala s Tomom Tomšičem in Maticem Lukšičem, svojim zelo dobrim prijateljem in nekdanjim cimrom.

arhiv MGL
Igralcu Jožefu Ropoši je po premieri med prvimi čestitala njegova partnerka, ravnateljica Ekonomske šola Ljubljana Ema Kozar.