Tuje

Poslovil se je njegov oče

S.D.
17. 3. 2023, 14.00
Deli članek:

Hollywoodski zvezdnik se je zavil v črnino. Umrl je njegov ljubljeni oče, ki je bil v svojem kraju prava legenda.

Profimedia
Richard Gere z očetom Homerjem

Prejšnji teden se je poslovil Homer Gere, oče igralca Richarda Gera (73) in dolgoletni prostovoljec skupnosti North Syracuse. Nekdanji zavarovalniški agent je dopolnil častitljivih sto let, umrl pa je na svojem domu v mestu North Salem v zvezni državi New York. Novico o njegovi smrti je prva objavila Richardova žena Alejandra (40) na družbenih omrežjih. Homer je bil med svojimi najbližjimi in prijatelji zelo priljubljen. Veljal je za srčnega človeka, pripravljenega vedno pomagati. Leta 1945 se je poročil z Doris, s katero sta imela pet otrok – poleg Richarda še sina Davida ter hčere Susan, Joanno in Lauro. Doris je umrla leta 2016, Homer pa je jesen življenja preživljal ne le s svojimi otroki, temveč tudi s številnimi vnuki in pravnuki.

Njegovi prijatelji pa so o njem zapisali naslednje: »Homer Gere je hodil skozi življenje ljubeče, prijazno, radovedno in odprto. Zapomnili si ga bomo predvsem po njegovem veselju do življenja, po srčnih objemih in dolgoletnih prijateljstvih. Ostal bo neverjetna in ljubljena duša, ki se ga bomo radi spominjali.« Celih 25 let je bil dejaven tudi v dobrodelni organizaciji Meals on Wheels. Sam je sodeloval pri ustanovitvi, zbiral je sredstva in dolga leta razvažal hrano ljudem, ki zaradi starosti niso mogli več s svojih domov.

Homerja pa niso občudovali le prijatelji, temveč tudi njegovi otroci. Richard mu je svoje spoštovanje izkazal celo tako, da je po njem poimenoval svojega prvorojenca. O svojem očetu pa je rad govoril, da je to »človek, ki me je naučil vsega, kar znam. Doma se nismo rodili z zlato žlico v ustih. Bili smo revni, vendar so starši poskrbeli, da smo vsi dobili dobro izobrazbo in učitelje glasbe, kar je bilo nekaj enkratnega. Moj oče je bil od nekdaj moj junak.«

Profimedia
Richard Gere danes uživa v zakonu z drugo ženo Alejandro Silva, s katero ima štiriletnega sina Alexandra. Z Alejandro pa se odlično razume tudi njegov prvi sin Homer.