Kraljevske

Še en družinski praznik v Monaku

K.K.
8. 12. 2023, 10.30
Deli članek:

Knez Albert vzgaja svojega naslednika

Profimedia
Prizor, ko sta knez Albert in mali prestolonaslednik Jacques salutirala kot dobro uigran par, je bil ljudem resnično všeč.

Vsako leto slavijo knez Albert, njegova družina in prebivalci Monaka najpomembnejši državni praznik, imenovan prinčev praznik (La Fete du Prince). Na praznično dopoldne se odrasli člani knežje družine udeležijo praznične maše v monaški katedrali Notre Dame. V središču pozornosti sta bila seveda knez Albert in kneginja Charlene, ki se je za letošnje praznovanje oblekla v rdeče. Resnično je ni bilo mogoče spregledati! Manj vpadljivo, a prav tako elegantno so bile oblečene druge dame knežje družine, od princese Caroline v svetlikajoči se črnini do princese Stephanie v nevsiljivem sivem plašču. Rdeče oblečena je bila tudi Carolinina hči Charlotte, medtem ko je mlajša hči Alexandra nosila zelo kratko črno obleko, mlada mama Marie Ducruet, snaha princese Stephanie, pa je blestela v belini. Eleganca je bila na vrhuncu, zato pa so toliko bolj šepali družinski odnosi.

Princesa Caroline in kneginja Charlene nista skrivali, da si nimata kaj povedati. Tudi princesa Stephanie se je bolj posvečala svojima hčerama, sinu, snahi in vnukom kot pa družini brata Alberta. Kaj pa odnosi med Albertom in Charlene? Tudi če v zakonu škriplje, tega ni bilo opaziti. Oba sta se predano posvečala svojima dvojčkoma, ki sta se jima po maši pridružila na balkonu knežje palače. Z balkona so vsi člani knežje družine Grimaldi pozdravljali množico na trgu pred palačo, zavedajoč se, da jih ljudje gledajo, ocenjujejo njihove medsebojne odnose pa tudi nekoliko obrekujejo. Še najbolje se je pri ustvarjanju ljudskega mnenja odrezal knez Albert. Ljubeč očka obema otrokoma se je tokrat posebej posvečal sinu in prestolonasledniku Jacquesu. Osemletni princ Jacques je nosil enako uniformo kot njegov očka in videlo se je, da sta doma vadila salutiranje: ko je bil po paradi vojakov pred palačo na vrsti knezov pozdrav, sta Albert in Jacques salutirala kot dobro uigran par. Jacquesova sestra dvojčica Gabriella pa je tokrat bolj poslušala svojo mamo Charlene. Ji je svetovala, kako naj se vede, da bo videti kot prijazna, a kljub temu dostojanstvena princesa? Najbrž ne, kajti Charlene je pogosto tarča kritik, ker je preveč hladna in se ne zna približati podanikom.