Kraljevske

Sanjska poroka v Luksemburgu

K.K.
26. 5. 2023, 12.30
Deli članek:

Princesa Alexandra je rekla da

Profimedia
V Luksemburgu se je poročila hči velikega vojvode, princesa Alexandra. Z zaročencem Nicolasom sta najprej opravila civilno poroko. Teden dni pozneje pa ju je čakala še romantična cerkvena poroka.

Dan je bil sicer deževen, a poln veselja in sreče, ko sta si v Luksemburgu vsa srečna rekla 'jo' (tako zveni da v Luksemburgu) princesa Alexandra in njen zaročenec, poslovnež Nicolas Bagory, ter s tem sklenila civilno zakonsko zvezo. Po lanski novembrski zaroki je bila poroka v mestni hiši luksemburške prestolnice šele prvi del zaobljub na poti v skupno življenje. Teden dni pozneje, 29. aprila, sta si izrekla zaobljube še pred oltarjem romantične cerkvice v kraju Bormes-les-Mimosas. Alexandra je četrti otrok velikega vojvode Henrija in velike vojvodinje Marie Terese ter je šesta v vrsti za nasledstvo na luksemburškem prestolu. Nicolas Bagory, rojen v Franciji, pa je poslovnež, ki se veliko ukvarja z vodenjem dobrodelnih skladov in združenj. Kje bosta začela skupno življenje, še nista sporočila. Videti pa je, da sta drug v drugem našla sorodno dušo, skupaj pa odkrila pravo ljubezen.

Nevesta je stara 31 let, za civilno poroko pa je nosila hlačni kostim smetanaste barve. Zanjo so ga sešili v modni hiši Valentino. V hlačnem kompletu je bila tudi njena mati Maria Teresa, ki se je opogumila in se oblekla v izzivalno rdečo modno kreacijo. Z Alexandro in Nicolasom je bila v poročni dvorani tudi Alexandrina družina, od velikega vojvode in velike vojvodinje (oba nasmejana in vidno zadovoljna) do najstarejšega brata prestolonaslednika in njegove žene Stephanie ter preostalih bratov in svakinje. Pred mestno hišo je kljub dežju vztrajala množica. Ljudje so pod dežniki pričakali prihod neveste in ženina. Posuli so ju s cvetnimi lističi in jima zaželeli srečo.